Industry Wire

Geplaatst door Resoluut

Dott en Resoluut winnen Red Dot Design Award

De Red Dot Awards bekroont jaarlijks de best ontworpen internationale merken en creatieve projecten van designers, agencies en bedrijven. Resoluut heeft samen met Dott een Red Dot Design Award veroverd. De vakjury van de internationale design award wees een ‘Red Dot Award: Brands & Communication Design’ toe in de categorie ‘Apps – Transport & Public Sector’.

Dott is een nieuwe micromobility startup die elektrische steps biedt waarmee je makkelijk en snel door Europese steden kunt bewegen. Resoluut hielp met het uitdenken van de digitale strategie en het neerzetten van een gloednieuwe merkidentiteit die je van A naar B naar C brengt.

De merkidentiteit komt tot leven via een unieke illustratiestijl en visueel designsysteem. Hiermee onderscheidt het merk zich op alle touchpoints: van de branding van de step tot het design van de app. En alles daartussen in. Zoals de helmen, billboards en andere marketing uitingen.

“Dott was en is nog steeds een enorm uitdagende klant. Na de ontwikkeling van de naam en de identiteit zijn we aan de slag gegaan met verschillende applicaties. Te gek dat ze al in zo veel landen in Europa live zijn, het wachten is nu nog op ons mooie Amsterdam…,” Jasper Olieroock, Strategy Director bij Resoluut.

De award wordt op 1 november in Berlijn uitgereikt.

Voor de UX en visual design van Dott kreeg Resoluut hulp van de zusterbureau’s Soda studio en Mr Koreander.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht