Industry Wire

Geplaatst door Universiteit Twente

De drie grote winnaars van de UT Entrepreneurial Challenge

Flux Robotics, Ibilight en Clever Worker zijn de winnaars van de vijfde editie van de UT Entrepreneurial Challenge. Zij wonnen respectievelijk de Startup, Prototyping en de Ideation award. Ruim achthonderd fans waren online getuige van een spannende finale op 8 juni.

Flux Robotics is een initiatief van Christoff Heunis, die recent promoveerde bij de faculteit ET. Hij ontwerpt een robotchirurgie-platform dat chirurgische katheters bestuurt door middel van extern opgewekte elektromagnetische velden. Ibilight is een startup van Sefora Tunc (UT-promovenda Industrial Design). Zij ontwerpt een slimme lamp voor eenzame ouderen.

Ook het studententeam van Streepn viel in de prijzen. Streepn veroverde de harten van de kijkers en ontving in UT-gebouw de Waaier uit handen van host Mike Verkouter (Novel-T) en co-host Thyne Scholte de publieksprijs.
Flawless Workflow en Ibilight werden verkozen tot winnaars van de 4TU Impact Challenge Wildcards. Zij krijgen daarmee een ticket voor het gerenommeerde start-up en tech event Slush 2021 in Helsinki. De ASML Makers Award ging naar Lifelong Learning Lab.
Business Partner Creative Mules reikten hun branding packages uit voor de medische innovaties Joint-on-Chip en wederom Flux Robotics.

De awards werden uitgereikt door prof. Bart Nieuwenhuis, dr. Rainer Harms (beiden faculteit BMS), Miriam Iliohan (DesignLab) en Lea Milovich (Novel-T). De finale vond dit jaar plaats in een hybride vorm. Een afgevaardigde per finalist, de juryvoorzitters en enkele genodigden waren fysiek aanwezig.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht