Industry Wire

Geplaatst door AWS

Drie manieren waarop AWS IoT, AI en machine learning gebruikt om Amazon’s Fulfilment Centers te optimaliseren

De schaalbare en betrouwbare IT-infrastructuur van AWS stelt miljoenen klanten in tal van sectoren wereldwijd in staat de mogelijkheden van AI, machine learning, data-analyse en IoT te benutten. Elke sector heeft te maken met zijn eigen uitdagingen en in de loop der jaren heeft AWS ingespeeld op de behoefte om speciale clouddiensten te ontwikkelen om specifieke sectoren te helpen snel en flexibel te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. De logistieke sector illustreert goed hoe AWS-oplossingen kunnen worden gebruikt om de efficiëntie te verbeteren, de veiligheid te vergroten en klanten sneller van dienst te zijn.

“Cloud computing heeft een transformerende rol gespeeld in de logistieke sector en is samen met kunstmatige intelligentie, machine learning en de implementatie van slimme sensoren met behulp van IoT baanbrekend geweest in de manier waarop de fulfilmentsector opereert. Onze visie weerspiegelt deze vooruitgang; we willen toe naar een wereld waarin geavanceerde oplossingen stap voor stap het werk voor iedereen veiliger en efficiënter maken”, vertelt Alessandra Antonelli, Country Manager voor Amazon Web Services, Italië.

Vermindering uitval door storingen en verbeterde klantervaring
Amazon Monitron, een end-to-end monitoringsysteem van AWS, voorspelt vroegtijdig storingen in apparatuur met behulp van IT, data-analyse en machine learning-algoritmen. Kleine sensoren op motoren, pompen en transportbanden in Amazon’s fulfilmentcentra (FC’s) verzamelen gegevens die naar de cloud worden gestuurd. Daar detecteert een algoritme afwijkingen en waarschuwt engineers direct. Dit systeem ondersteunt de 24/7 werking van Amazon’s FC’s, waardoor leveringen zelfs tijdens piekperioden kunnen doorgaan. Amazon Monitron heeft de onverwachte uitval van systemen met 69% verminderd sinds de uitrol in 2021. Meer dan 104.000 sensoren bewaken momenteel meer dan 34.000 onderdelen op 192 locaties in Europa, waardoor Amazon efficiënter kan werken. Dit heeft geleid tot operationele efficiencyverbeteringen en een geschatte jaarlijkse besparing van $37,83 miljoen. Het systeem heeft niet alleen het fulfilmentproces verbeterd, maar ook de werkomstandigheden voor technici veranderd. Sensoren voeren nu automatisch preventieve reparaties uit, waardoor technici afwijkingen sneller kunnen detecteren via een centraal dashboard.

Een grotere operationele efficiency dankzij de kracht van machine learning en AI
Amazon SageMaker is een veelzijdig platform waarmee datawetenschappers en ontwikkelaars eenvoudig en snel modellen voor machine learning en AI kunnen bouwen en op elke schaal kunnen implementeren. Deze technologie optimaliseert activiteiten op het gebied van opslag, het verzamelen van orders, het voorspellen van de vraag en mapping voor alle FC’s van Amazon wereldwijd. Amazon SageMaker speelt een sleutelrol in de reis van producten naar en uit het AWS-netwerk. Zodra een zending aankomt, identificeert een geautomatiseerd opslagsysteem – aangedreven door Amazon SageMaker – de optimale plaats om items op te slaan, zodat het order picken efficiënter verloopt. Daarnaast voorspelt het systeem de kernvraag, wat betekent dat producten op een slimme manier kunnen worden opgeslagen en gepositioneerd bij kern-FC’s. Het zorgt ook voor de optimalisatie van de inrichting van magazijnen en robotvloten, waarbij relevante data worden ingezet om de productiviteit te verhogen. Zodra leveringen aan klanten een FC verlaten, optimaliseert Amazon SageMaker leveringsroutes en rijpatronen; dit resulteert in substantiële kostenverlagingen, kortere levertijden en een beperking van het aantal rijbewegingen.

Op afstand bedienen en bewaken van fulfilmenttechnologie via de cloud
De Automated Tote Retriever (ATR) is een mechatronisch systeem dat is ontworpen om het ophalen en transporteren van met producten gevulde bakken in de FC’s van AWS te automatiseren. Zodra een bak is gevuld, wordt een bewegende shuttle gewaarschuwd en vervangt een speciale grijper de volle bak door een lege. Dankzij dit volledig geautomatiseerde proces hoeven AWS-medewerkers deze bakken niet op te tillen, wat de veiligheid, ergonomie en efficiency ten goede komt. Dankzij de AWS-cloud kunnen deze technologieën wereldwijd op afstand worden bewaakt, via verschillende systemen die met elkaar zijn verbonden en die real time inzicht bieden, zodat er zo nodig direct kan worden ingegrepen.

De technologieën die op AWS draaien, drijven het gehele operationele netwerk van Amazon aan en zijn vanaf de basis ontworpen om het fulfilmentproces van Amazon te optimaliseren. Tegelijkertijd zijn hoogwaardige oplossingen als Amazon Monitron, Amazon SageMaker en ATR, óók in staat de gehele logistieke sector een belangrijke stap vooruit te laten zetten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht