Industry Wire

Geplaatst door Trunkrs

Droppery, Trunkrs en Sendcloud samen klaar voor de duurzame toekomst van e-commerce

Nieuwegein, 2 november 2021 – Trunkrs, specialist in same day-next day delivery, werkt samen met Droppery en Sendcloud. Deze samenwerking biedt leveranciers in Nederland een oplossing waar voorraad te combineren is met dropshipping. Deze aanpak levert een optimaal, gevarieerd aanbod en duurzaam verzendproces op.

Kans om je reseller-en verkoopkanaal te vergroten

Over de voordelen van dropshipping en hoe je de efficiëntieslag kan maken vertelt Marco Mulder van Droppery “Je kan bijna niet meer om marketplaces heen. Wij geloven in de toekomst van e-commerce, door zoveel mogelijk te automatiseren, met de meest gebruiksvriendelijke en winstgevende tools. Als leverancier wil je graag weten wie jouw producten verkoopt, op welke frequentie dit gebeurt en tegen welke voorwaarden. Met Droppery heb je alles in eigen beheer en zorg je direct voor het opzetten van een nieuw reseller kanaal, met webshops die al jaren actief zijn in e-commerce. Daarnaast richt Droppery een gebruiksvriendelijk en geautomatiseerd proces voor je in. Dan kun jij je bezighouden met leuke dingen en de groei van je bedrijf. Je creëert meerdere verkoopkanalen vanuit één centrale voorraad en vergroot je je verkoopkanaal. Als leverancier bepaal jij altijd zelf wie je assortiment mag verkopen en met wie je zaken wilt doen.”

Slim en duurzaam

Vanuit slimme samenwerkingen is Droppery bewust bezig met een platform dat voor iedereen van meerwaarde kan zijn, zoals een verbeterd proces op het gebied van orderverwerking en verzendingen. Marco geeft aan “Dit doen wij doordat producten vanuit de leverancier direct naar de consument verstuurd worden zonder tussenstation. Meerdere schakels van transport, opslag en verpakkingsmateriaal komen te vervallen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de schakel tussen productie en aankoop steeds kleiner wordt. Dat is mogelijk door de samenwerking met business partners als Sendcloud en Trunkrs. Samen hebben ze het hele proces ingericht. Sendcloud helpt de webshops om de consument zo goed mogelijk te bedienen. Alle verzendingen gaan via hun platform, de consument maakt hier eenvoudig gebruik van. Het same day-next delivery concept van Trunkrs heeft grote voordelen voor iedereen. Webshops zijn minder tijd kwijt aan support. Onze leveranciers kunnen vertrouwen op snelle levering en helpt bij vergroten van hun naamsbekendheid. En de consument kan makkelijk bestellen en krijgt een betrouwbare snelle levering. Door deze slimme samenwerking zijn wij klaar voor de duurzame toekomst van e-commerce.”

“Leveranciers in staat stellen om op een duurzamere manier te leveren is voor ons erg belangrijk,” zegt Marc Kooiman, CCO bij Trunkrs. “Met onze same day-next day bezorgopties maken we dit waar en ook nog op een milieuvriendelijkere manier. Onze ambitie is om in de komende twee jaar volledig emissievrij te zijn en we zijn goed op weg om dit doel te bereiken. Met deze nieuwe samenwerking zetten we een mooie volgende stap om onze ambitie waar te maken.”

###

Over Droppery

Droppery is al jaren actief in online marketing en eCommerce. Wij zien steeds meer beweging en innovatie in een verzadigde markt waar creativiteit essentieel is. Door een toename van het aantal marketplaces zien wij dat er steeds meer producten worden geïmporteerd van buiten Europa. Wij zien dat de webshops voornamelijk hetzelfde assortiment aanbieden en wij als consument steeds minder kopen bij de lokale ondernemer. Daarnaast zien wij ook een sterke afname in het aantal fysieke verkooppunten, waar wij als consument steeds meer online kopen en dit in de toekomst alleen maar zal toenemen. Wij worden als consument steeds kritischer, maar het aanbod en de variatie blijft achter. Met Droppery zorgen wij voor het verbinden van groothandels, leveranciers en merken met nieuwe wederverkopers. Voor een doelgroep die minder risico wil lopen, nieuwe merken wil proberen en wil blijven groeien als organisatie. Zo zorgen wij met Droppery voor een gevarieerd aanbod. En dat doen we niet in alleen in Nederland. Ook verkopen we steeds vaker zijn over de grens, zoals in Duitsland. We bieden een oplossing waar voorraad te combineren is met Dropshipping en de groothandels, leveranciers en merken bepalen. Voor meer informatie www.droppery.io.

Over Trunkrs

Trunkrs is een aanbieder van same day-next day bezorgservice. Met Trunkrs wilden de oprichters de pakketbezorging in Nederland en België klantvriendelijker en duurzamer maken. Ze zagen dat er weinig aandacht was voor de wensen van de ontvanger in het bezorgproces, terwijl de bezorging een bepalend moment is in de customer journey van online bezorgen. Dit is namelijk het eerste fysieke contactmoment van de klant met de webshop. Trunkrs maakte bezorging sneller, flexibeler, betrouwbaarder, vriendelijker en duurzamer. Zo hebben we de ambitie om eind 2022 compleet emissievrij te bezorgen. Om dit te bereiken gaan we slimme samenwerkingen aan en maken we in onze dienstverlening zoveel mogelijk gebruik van bestaande logistieke infrastructuur en materialen. Sinds de oprichting in 2015 is het bedrijf hard gegroeid. In 2019 groeide Trunkrs met vijfhonderd procent en in 2020 en 2021 zetten ze deze steile groei door. Komend jaar wordt deze groei doorgezet in Nederland en België. Voor meer informatie www.trunkrs.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht