Industry Wire

Geplaatst door Wipro

DSM kiest Wipro voor Workplace Services

Hoofddorp, 29 juli 2015 – Wipro Limited (NYSE:WIT), wereldwijde leverancier op het gebied van informatietechnologie, consulting en business process services, is door Koninklijke DSM (Euronext: DSM), de mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen, geselecteerd als strategische IT-partner voor het leveren van Workplace Services.

Dankzij de meerjarige strategische samenwerking met Wipro krijgt DSM de beschikking over next generation werplektechnologie, waaronder predictive analytics, automatisering, zelfondersteuning, automatisch herstel, multi-channel ondersteuning en eindgebruikersbeheer. Hiermee kan DSM de kosten optimaliseren terwijl de gebruikers (de werknemers van DSM) beschikken over een internet centric en duurzame werkplek met intelligente systemen die voor een naadloze gebruikerservaring zorgen. Deze intelligente systemen bestaan onder meer uit predictive monitoring waardoor diensten na een storing sneller worden hersteld, automatisering en preventief automatisch herstel om onderbreking van de dienstverlening te voorkomen en 24-uurs-ondersteuning zodat de stabiliteit gewaarborgd blijft. Omdat het project voldoet aan de kenmerken van green IT, wordt de duurzaamheid van dit initiatief vergroot.

Wipro heeft voor dit project haar eigen oplossing, LiveWorkplace, geïmplementeerd. Deze oplossing zorgt voor een geweldige gebruikerservaring terwijl de databeveiliging gewaarborgd blijft volgens de eisen die DSM stelt aan informatiebeveiliging. De gebruikers hebben overal, op ieder moment en vanaf een apparaat naar keuze toegang tot de applicaties.

‘Met de keuze voor LiveWorkplace zetten we een grote stap richting onze ambitie om een internet centric architectuur te creëren. We verplaatsen steeds meer van onze data en applicaties naar de cloud, en daar maakt een lean werkplekinfrastructuur een cruciaal onderdeel van uit. De LiveWorkplace van Wipro biedt ons deze mogelijkheden’, zegt Arie van der Hoek, Senior Director IT Shared Services bij DSM.

‘We zijn verheugd dat we door DSM zijn gekozen als strategische Workplace service provider. Door deze samenwerking kunnen we geavanceerde mogelijkheden bieden voor eindgebruikers bij DSM. De relatie tussen DSM en Wipro is verankerd in de synergie van onze corporate waarden, en we kijken uit naar de samenwerking met DSM om hun groeidoelstellingen te realiseren’, zegt N.S. Bala, Chief Executive, Manufacturing & Hi-Tech Industry SBU bij Wipro Limited.

‘Onze strategische samenwerking met DSM zal resulteren in een eenvoudigere, snellere werkplek voor iedere gebruiker bij DSM. Wij zullen onze uitgebreide mogelijkheden in Europa gekoppeld aan ons wereldwijde leveringsmodel én onze ervaring op het gebied van werkplektransformatie, volledig benutten om substantiële waarde te creëren voor DSM’, zegt Ulrich Meister, Chief Executive, Continental Europe en Africa bij Wipro Limited.

Over Wipro

Als leverancier en specialist op het gebied van IT, consulting en business process services levert Wipro oplossingen waarmee organisaties beter presteren. Wipro helpt bedrijven zich te ontwikkelen tot succesvolle en dynamische organisaties door diepgaande kennis van de industrie te combineren met een integrale benadering van ‘Zaken doen met technologie’. Wipro wordt wereldwijd erkend voor het brede portfolio aan diensten en de praktische aanpak bij het leveren van innovatieve oplossingen. Organisatiebreed hecht Wipro veel waarde aan duurzaamheid. Wipro bedient met 150.000 medewerkers klanten in meer dan 175 steden over 6 continenten. Kijk voor meer informatie op www.wipro.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht