Industry Wire

Geplaatst door Dusk Network

Dusk Network Opent Eigen Beurs Programma ter waarde van $5.000.000

Oproep voor talent met als doel de toekomst van financiële ontwikkeling stimuleren. Bij gebrek aan toegang tot Nederlandse en Europese beurzen op kleinschaliger niveau.

AMSTERDAM, 1 juni 2021 – Dusk Network heeft haar deuren geopend voor aanvragen voor hun Grants Program. Het programma werd aangekondigd tijdens de eerste Dusk Conference (DuskCon) op 9 april jongstleden en is de eerste beurs van dergelijke omvang in Nederland: $5.000.000 aangeboden door een privaat bedrijf dat zich richt op blockchain technologie.

Wie kan een aanvraag indienen voor Dusk Netwerk Grants Programma?
Het Dusk Grants Programma helpt (onafhankelijke) projecten, ontwikkelaars, onderzoekers, academici of community/event managers om de Dusk Network blockchain technologie toegankelijker en veelzijdiger te maken. Onderzoeksvoorstellen en ontwikkelingsplannen moeten relevant zijn voor Dusk Network, en de aanmeldingsprocedure staat open voor iedereen.

Ze zijn actief op zoek naar initiatieven die betrekking hebben tot:
* Ecosysteem tooling en verbeterde infrastructuur: d.w.z. Integratie van zowel hardware als mobile wallets, development suites waarmee gebruikers nog eenvoudiger smart contracts kunnen creëren, etc.
* Onderzoeksvoorstellen gericht op netwerksnelheid, bijvoorbeeld de zogenoemde layer-2 oplossingen, etc.
* Ontwikkeling van toepassingen en use-cases van veelgevraagde functionaliteit: multi-sig contracten en applicaties voor het decentralised finance domein.

Aanmelden voor het Dusk Network Grants Program
Belangrijke waarden bij het bedrijf zijn privacy en openheid, deze komen terug in de technische functionaliteiten van het netwerk, en zijn ook verankerd in de procedure. Er is gekozen voor een transparant aanbestedingsproces. Nadat een aanvraag is beoordeeld door een team van experts, worden succesvolle aanvragen (die ook funding krijgen) namelijk publiekelijk gemaakt.
Naast strenge criteria op het gebied van business impact en technische haalbaarheid, werkt de aanvraagprocedure als volgt:

* Aanmeldformulier
* Formeel voorstel
* Evaluatie
* Tech deep-dive
* Financieringsbesluit
* Onboarding

Na het indienen van het aanmeldformulier volgt de eerste reactie al binnen een week. Bij een match wordt de formele aanvraagprocedure in gang gezet. Deze kan enkele weken beslaan en bestaat uit bovengenoemde elementen. De beoordeling wordt in zijn geheel gedaan door experts van het bedrijf.

Het komende jaar verwacht Dusk Network een nieuwe beoordelingscommissie te installeren, bestaande uit leden van het Dusk kernteam en gerenommeerde experts uit de sector, die de bestuurlijke rol van het beursprogramma overnemen. Dit toegewijde team van 7 personen zal ook het zogenoemde Community Development Fund (CDF) gaan beheren. Dit fonds is opgezet om de toekomst van Dusk Network op de lange termijn veilig te stellen. Deze commissie vervult deze belangrijke rol, totdat dit volledig, en op een geschikte manier, via de blockchain georganiseerd kan worden middels een decentraal bestuur. In andere woorden, dan zijn de actieve gebruikers van Dusk Network zelf democratisch verantwoordelijk voor alle belangrijke besluiten, zoals bijvoorbeeld het toekennen van nieuwe beurzen.

Waarom Dusk Network haar eigen beursprogramma lanceert
Sinds haar oprichting in 2018, hebben zich meerdere blockchain talenten achter het project geschaard. En nu is het zo ver, het netwerk bevindt zich in de Testnet-fase, die binnenkort publiek opengesteld wordt. Met het beursprogramma van $ 5.000.000 wil het team de talentenpool die aan het project werkt vergroten en snel opschalen.

“We naderen onze publieke Testnet-fase, een belangrijke mijlpaal omdat dit betekent dat Dusk Network al snel een rol kan gaan spelen in het nieuwe financiële ecosysteem. Wat Dusk Network zo bijzonder maakt is dat we het privacy probleem van de sector oplossen. Serieuze bedrijven kunnen straks smart contracts programmeren die sensitieve en vertrouwelijke data geheim houden. Echt een nieuwe standaard. De tijd is rijp om nieuw talent uit te dagen om (financiële) applicaties en use-cases te bouwen op onze infrastructuur. Dus, ben jij klaar om met innovatieve technologie aan de slag te gaan en nieuwe business modellen te ontwikkelen? Meld je dan aan voor ons programma!” – zegt Emanuele Francioni, Tech Lead bij Dusk Network.

Putten uit eerdere ervaringen met subsidieaanvragen
Dusk heeft in het verleden zelf uitvoerig ervaring opgedaan met subsidieprogramma’s of overheidsfondsen, en ontdekte al vroeg welke uitdagingen dit met zich mee brengt. Er is een duidelijke mismatch tussen wat de markt vraagt van high-tech bedrijven, en waartoe een typisch subsidieprogramma in staat is om aan te bieden. Overheidsprogramma’s (zoals InvestNL, waarvan vandaag bekend werd gemaakt dat zij het afgelopen jaar slechts in vier startups geïnvesteerd hebben) lopen vaak achter op het gebied van kennis en ervaring, en kiezen meestal de makkelijke route door veelal geteste (en al verouderde) initiatieven te financieren, waardoor ze weinig betekenen voor de deep-tech sectoren. Tel daar bovenop dat de meeste programma’s aansturen op een consortium benadering, waarbij het individuele talent en de snelheid van de industrie onnodig worden tegengewerkt. Een eigen subsidieprogramma biedt de exclusieve mogelijkheid om een proces te implementeren waarvan zij denken dat het beter aansluit bij innovatie, en dit als voorbeeld richting beleidsmakers in te zetten.

Commercieel directeur Pascal Putman kijkt ernaar uit om de getalenteerde mensen achter de komende aanvragen te ontmoeten: “Om een nieuwe manier van zakendoen in een traditioneel ecosysteem te installeren, hebben we alle out-of-the-box denkers en visionairs nodig die we kunnen krijgen. Er zijn meer dan genoeg voorbeelden van succesvolle subsidieprogramma’s in de blockchain-industrie, waarvan MetaMask – een app met meer dan 5 miljoen gebruikers – een geweldig voorbeeld is. Niets is onmogelijk”.

De beurs zal naar schatting meer dan 35.000 uur werk financieren dat moet bijdragen aan het Dusk ecosysteem. Ter illustratie: dit kan bijvoorbeeld gaan om 100 kleinere initiatieven, of 20 grotere projecten, met uitschieters tot boven één miljoen dollar financiering.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht