Industry Wire

Geplaatst door The Urban Future

Dynniq kiest voor Virtual Reality fiets CycleSPEX

Onlangs heeft Dynniq gekozen voor de virtual reality fiets experience CycleSPEX van The Urban Future. Mensen fietsen hiermee in VR door een straat met slimme verkeerslichten en ervaren zo hoe de CrossCycle app van Dynniq werkt.

De CrossCycle app ziet fietsers op de fietsroute en meldt hun nabijheid aan de verkeersregelinstallatie op het kruispunt. Deze zorgt er vervolgens voor dat fietsers sneller, zonder oponthoud en comfortabeler door kunnen rijden. Het is de eerste app in Nederland die op deze manier verkeerslichten beïnvloedt.

De werking van de CrossCycle app houdt in dat voor de naderende fietser de groentijd zoveel mogelijk wordt verlengd of dat het verkeerslicht sneller op groen springt. Hierdoor verkleint de kans dat een fietser moet stoppen voor rood licht. Een bijzondere eigenschap is dat als het systeem een groep fietsers ziet, deze groep prioriteit krijgt op al het overige verkeer. De telefoon met de app blijft ondertussen gewoon veilig in de jas of de tas.

De mobiele virtual reality oplossing van The Urban Future stelt Dynniq in staat op locatie (bijvoorbeeld tijdens een beurs) mensen zelf het concept te laten ervaren.

Quote:

“Met de VR fiets kunnen we potentiële klanten overtuigen van ons concept door ze het simpelweg zelf te laten beleven”

Martin de Vries. Product Manager CrossCycle

Over Dynniq (www.dynniq.com)

Dynniq is een dynamisch en innovatief technologiebedrijf dat geïntegreerde mobiliteits- en energieoplossingen biedt. Hieronder vallen coöperatieve, connected en adaptieve verkeersmanagementsystemen, maar ook oplossingen op het gebied van smart lighting en besturingssystemen voor bruggen, tunnels en sluizen. Daarnaast is Dynniq aanbieder van strategisch assetmanagement en hightech parkeer- en luchtkwaliteitsoplossingen, alsook partner op het gebied van smart grids en hoogspanningstechniek. De Dynniq Group heeft meer dan 1800 medewerkers in Europa, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Canada.

Over The Urban Future (www.theurbanfuture.com).

The Urban Future levert Virtual Reality, Augmented Reality, Gamification en Analytics oplossingen voor steden en gebouwen. Met deze oplossingen wordt de bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van stedelijke gebieden geanalyseerd en verbeterd. The Urban Future is een spin-off bedrijf van de NHTV (university of applied sciences) in Breda en bouwt daarmee op 50 jaar ervaring en kennis in verkeer en vervoer, maar ook in digitale entertainment, waaronder Gamification, Virtual en Augmented Reality vallen. Zij werken met toonaangevende bedrijven aan zowel de technologie als de verkeerskundige,vervoerskundige en ruimtelijke ordening kant van het werkveld.

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht