Industry Wire

Geplaatst door Trifork

EDIA en Trifork kondigen strategisch partnerschap aan om innovatie in educatieve sector te versnellen

Amsterdam, 5 augustus 2019 – EdTech bedrijf EDIA, gespecialiseerd in Artificial Intelligence-oplossingen voor educatieve uitgevers, en Trifork, toonaangevende leverancier van oplossingen voor Software Development en Machine Learning, zijn een strategisch partnerschap aangegaan. Hierdoor kunnen de partijen innovatie in onderwijspublicaties versnellen, terwijl de onderwijs- en eHealth- klanten optimale dienstverlening ontvangen.

EDIA startte al in 2018 met de transitie van project gebaseerde serviceprovider naar een op producten gebaseerde SaaS-organisatie. Om deze overgang te versnellen en de focus nog meer op producten te kunnen richten, zal Trifork de educatieve en eHealth-softwarediensten van EDIA overnemen en blijven ontwikkelen, met behoud van de technologie. De huidige klantenportfolio van EDIA zal operationeel overgaan van EDIA naar Trifork Operations waarbij de kennis overgedragen wordt. Ook medewerkers van EDIA verhuizen mee naar Trifork.

Door deze natuurlijke transitie blijft Trifork investeren in de ontwikkeling van maatwerk software projecten en daarnaast zal Trifork Operations direct een groei doormaken. Trifork Operations is opgericht om te voldoen aan de vraag van klanten voor kwalitatieve “custom operations” en functioneert als een separate business unit binnen de muren van Trifork in Amsterdam. De unit levert gespecialiseerd maatwerk voor 24/7 business operations, hosting en applicatiemanagement. Ook het ontwikkelen en updaten van software op basis van vereisten en optimalisatiemogelijkheden behoort tot de dienstverlening van Trifork Operations.

Door van EDIA de maatwerk projectontwikkeling en operationele activiteiten over te nemen, kan Trifork haar groeiplannen verder ten uitvoer brengen. Tegelijkertijd biedt het EDIA de mogelijkheid om zich te verder concentreren op onderzoek en ontwikkeling van hun AI-capaciteiten die al sinds 2006 binnen EDIA worden ontwikkeld. De SaaS-oplossingen van EDIA zijn gericht op educatieve uitgevers en concentreren zich op de creatie en levering van gepersonaliseerde content en individuele leerervaringen.

EDIA biedt momenteel geautomatiseerde meta-tagging-services aan waarmee content georganiseerd, gemakkelijk doorzocht en flexibel gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Deze services worden geleverd in de vorm van API’s of CMS (Content Management System) -integraties.

“Onze visie is om gebruik te maken van het volledige potentieel van Artificial Intelligence. Hiermee willen we de traditionele manier waarop de onderwijssector publiceert verstoren”, zegt Jaeques Koeman, CEO van EDIA. “Door samen te werken met Trifork kunnen we niet alleen de productontwikkeling binnen de educatieve uitgeefmarkt versnellen, maar ook de impact op het onderwijslandschap vergroten.”

Frank Groot, CEO van Trifork: “Met deze samenwerking zien we mooie kansen voor beide partijen: EDIA kan zich richten op de productontwikkeling, terwijl wij ons kunnen richten op de klanten en hun specifieke behoeften. Het uitbreiden van onze klantenkring is in lijn met de groeiambitie van Trifork en onze businessunit Trifork Operations. We kunnen hiermee beter voldoen aan de vraag van onze klanten om ondersteuning te bieden gedurende de hele levensduur van de software.”

“Deze klanten zijn een mooie aanvulling op ons klantenportfolio, dat al verschillende educatieve uitgevers en eHealth-organisaties bevat. Door onze klanten met maatwerk te bedienen, blijven we toonaangevend op het gebied van DevOps. Onze klanten beseffen de waarde van het ontwikkelen en hosten van applicaties. Ze willen een langetermijn relatie met ons als hun technologiepartner. Uiteraard zijn we er om topkwaliteit en state-of-the-art services te bieden,” zegt Andries Baatje, Business Unit Manager Trifork Operations.

Over EDIA

EDIA is een EdTech bedrijf met een focus op Machine Learning en Artificial Intelligence. EDIA is opgericht in 2004 en heeft het hoofdkantoor in Amsterdam. Al bijna 15 jaar heeft een schat aan ervaring met AI in het onderwijs, EDIA ontwikkelde AI -technology speciaal gemaakt voor educatieve uitgevers om content te automatiseren en oplossingen voor persoonlijk leren mogelijk te maken. Het product heeft verschillende internationale prijzen gewonnen en wordt tegenwoordig nog steeds veel gebruikt. Ga voor meer informatie naar www.edia.nl.

Over Trifork

Trifork is een snelgroeiend bedrijf voor technologische innovatie, met het hoofdkantoor in Zwitserland, en belangrijke vestigingen in Nederland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Opgericht in 1996, zijn er Trifork kantoren in Europa en Noord-Amerika. Trifork is gespecialiseerd in de ontwikkeling van maatwerk software-oplossingen. Expertisegebieden zijn Artificial Intelligence / Machine Learning, Microservices, Cloud Technology, Internet of Things en Digital Transformation. Ga naar www.trifork.com voor meer informatie.

https://trifork.com/edia-trifork-partnerschap/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht