Industry Wire

Geplaatst door MCS PR

Eerste cryptocurrency vermogensbeheerder BlockBay Capital lanceert op Nederlandse markt

Op 1 mei 2018 gaat BlockBay Capital officieel van start. Het bedrijf is de eerste cryptocurrency vermogensbeheerder op de Nederlandse markt die professioneel investeren en advies in blockchain technologie aanbiedt. BlockBay Capital opent hiermee een nieuwe markt en zet de digitale revolutie om in een kans voor investeerders. Zij biedt investeerders, op basis van gefundeerd onderzoek en in samenwerking met gereguleerde banken, optimale en betrouwbare beleggingsstrategieën als aanvulling op een gediversifieerde investeringsportefeuille.

De introductie van blockchain technologie en cryptocurrency verandert de financiële markt. Verwacht wordt dat de ontwikkeling van deze nieuwe techniek de komende jaren zal versnellen en grote impact zal hebben op het Nederlandse bedrijfsleven. De complexiteit en beweeglijkheid van cryptocurrency als nieuwe beleggingscategorie brengt uitdagingen met zich mee voor investeerders. “Met BlockBay Capital zetten wij in op een professionalisering van de blockchain en cryptocurrency investeringsmarkt door deze op een veilige manier toegankelijk te maken voor Nederlandse investeerders.” aldus Tim Epskamp, oprichter van BlockBay Capital.

Veilig investeren in cryptocurrency

BlockBay Capital is investeerder en adviseur, gespecialiseerd in blockchain technologie en cryptocurrency. Het bedrijf ondersteunt en adviseert vermogensbeheerders, vermogende particulieren en professionele investeerders op het gebied van asset- en wealth management en combineert hierbij ver gaande blockchain expertise, uitgebreide marktkennis en ruime investeringservaring. BlockBay Capital zet de complexe digitale ontwikkeling om in optimale beleggingsstrategieën en -beleid voor haar klanten en geeft onafhankelijk advies. Zij werkt hierbij samen met gereguleerde buitenlandse banken voor een veilige infrastructuur en gebruik van beheerde systemen. Zo garandeert het bedrijf klanten veilige opslag en -transacties. Hiernaast helpt BlockBay Capital crypto-ondernemers met een significant vermogen in cryptocurrency bij de koop- en verkoop van deze valuta en biedt het bedrijf, in samenwerking met partners, ondersteuning op het gebied van recht, fiscaliteit en gerelateerde financiële zaken.

Investeren op basis van onafhankelijk onderzoek

Door verschillende onafhankelijke onderzoeken uit te voeren naar de kansen en bedreigingen binnen de financiële markt en cryptocurrency is BlockBay Capital in staat solide lange termijn investeringsstrategieën en -mogelijkheden te ontwikkelingen, hierover te adviseren en deze toe te passen. Zo beoordeelt het bedrijf bestaande en nieuwe cryptocurrency op basis van verschillende factoren (governance, development, businessmodel en leadership). De strategieën die hieruit voortvloeien zijn een waardevolle toevoeging op bestaande investeringsportefeuilles met rendementsperspectief. In de toekomst krijgen investeerders tevens de mogelijkheid om te participeren en investeren in jonge blockchain bedrijven die op basis van verschillende aspecten met betrekking tot toekomstperspectief worden geselecteerd.

BlockBay Capital zet, naast het ondersteunen van crypto ondernemers en financiële professionals, in op het informeren over en het inzichtelijk en begrijpelijk maken van blockchain technologie voor een groot publiek. Binnen korte tijd zal het bedrijf een platform introduceren om haar kennis te delen. Het platform zal het tevens mogelijk maken voor particuliere investeerders om investeringen uit handen te geven.

Over BlockBay Capital

BlockBay Capital is opgericht in maart 2018 door Tim Epskamp. Epskamp heeft als investeringsanalist onder meer gewerkt bij UBS en Kempen en ontwikkelde hier kennis over vermogensbeheer. In een vroeg stadium ontdekte en herkende hij de potentie van blockchain technologie en cryptocurrency, waarna hij zich ontwikkelde tot specialist. Als antwoord op de terughoudendheid met betrekking tot innovatie van de financiële sector startte hij zijn eigen investeringsbedrijf. “Banken en vermogensbeheerders beperken zich tot de meer traditionele beleggingscategorieën en laten de kansrijke lange termijn investeringsmogelijkheden van blockchain en cryptocurrency links liggen. Met BlockBay Capital willen we de mogelijkheden die deze technologie met zich meebrengt optimaal benutten en de markt professionaliseren.” aldus Epskamp. BlockBay Capital is de eerste professionele cryptocurrency vermogensbeheerder op de Nederlandse markt. Het bedrijf biedt lange termijn investeringsoplossingen en -kansen aan vermogende particulieren en adviseert professionele investeerders en cryptocurrency ondernemers op dit gebied. Met een focus op continue ontwikkeling, kennisuitbreiding en -deling ambieert BlockBay Capital Europees uit te groeien tot expert in blockchain investeringen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht