Industry Wire

Geplaatst door Versdenkers

Eerste leerprogramma voor leidinggevende creatieven van start in Rotterdam

ROTTERDAM 4 MEI 2021 – Het Rotterdamse trainingsbureau Versdenkers introduceert Leading Creatives, het eerste leerprogramma in Nederland dat specifiek ingaat op de ontwikkeling van leidinggevende creatieve professionals. De trainingssessies starten in mei 2021.

Leading Creatives is een compleet leertraject voor creatieve professionals die een creatief team willen leren ontwikkelen en managen. Het leerprogramma bestaat uit een praktisch small group 15-daags trainingsprogramma, verspreid over drie modules met een doorloop van 6 maanden. Deelnemers besteden een halve tot een hele dag per week aan de leerlijn, waardoor het leertraject makkelijk te combineren is met dagelijkse werkzaamheden.

Het programma is inhoudelijk divers en bevat een combinatie van virtual classrooms, werkbezoeken, creative challenges en werken aan cases binnen en buiten de eigen organisatie. Het ontwikkelen van persoonlijke leiderschapsvaardigheden en vaardigheden in het aansturen van multidisciplinaire creatieve teams vormen daarbij een centraal onderdeel.

Leerprogramma’s die focussen op leidende creatieven bestaan in Nederland nog niet in deze vorm. Met het toenemend belang van creativiteit in organisaties, stijgt wel de vraag naar leidende creatieven die het creatief kapitaal van organisaties managen en aansturen.

Lisa van Noorden, directeur van Versdenkers, legt uit waarom dit belangrijk is: “Ontwikkelen van creatief kapitaal binnen de eigen organisatie versterkt de innovatiekracht van een onderneming. En die innovatiekracht is nodig om te kunnen concurreren in complexe markten. We zien echter dat intern opleiden bedrijven vaak veel tijd, kennis en mankracht kost. Met deze leerlijn biedt Versdenkers een oplossing. En het geeft creatieven de mogelijkheid frisse inspiratie buiten de eigen organisatie te halen.”

Het leerprogramma start op 24 mei 2021 en loopt door tot eind november. Meer informatie is te vinden op de website van Versdenkers. Geïnteresseerde HR/ marketingmanagers en creative professionals kunnen ook een vrijblijvend oriëntatiegesprek aanvragen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht