Industry Wire

Geplaatst door T-Mobile

Eerste Nederlandse 5G-concert is een feit

Den Haag, 3 maart 2021 – Morgen vindt het eerste Nederlandse live opgenomen 5G-concert plaats. The voice of Holland en T-Mobile Nederland maken het voor het eerst voor alle deelnemers en muzikanten mogelijk samen op afstand op te treden in een online 5G-muziekspektakel. Van de gitarist op de Oranjemolen in Vlissingen en de drummer in een kas in Amsterdam tot de bassist op de Afsluitdijk en de liveshowtalenten in Ahoy Rotterdam, iedereen staat mijlenver uit elkaar. Toch spelen zij dankzij de snelheid van het 5G-netwerk van T-Mobile, live en in harmonie samen, tot op de milliseconde nauwkeurig. Het 5G-concert van The voice of Holland is morgen te zien op RTL.nl/thevoice en de social kanalen van T-Mobile en The voice of Holland.

Het allereerste 5G-concert is een initiatief van T-Mobile Nederland in samenwerking met partner The voice of Holland. Eerder toonde T-Mobile al bijzondere nieuwe ontwikkelingen en mijlpalen die dankzij haar 5G-netwerk mogelijk zijn, zoals het zetten van een tattoo op afstand. Het 5G-concert is opnieuw bewijs van hoe een snel en stabiel 5G-netwerk het onmogelijke mogelijk maakt. In aanloop naar het concert werd de vernieuwende techniek door ITV Studios Netherlands en T-Mobile uitgebreid getest voor een optimaal resultaat.

Topsnelheid
Tijdens het eerste 5G-concert begeleiden de muzikanten, verspreid over verschillende plekken in Nederland, de liveshowtalenten die vanuit Ahoy Rotterdam optreden. Ze zijn verbonden met elkaar via het T-Mobile 5G-netwerk. Kim Larsen, Directeur Technologie bij T-Mobile: “Wat 5G zo bijzonder maakt is de topsnelheid en lage latency van deze technologie. Die is onmisbaar bij een concert, waar verschillende instrumenten perfect op elkaar moeten kunnen inspelen. Normaal gesproken bevinden muzikanten zich om die reden in dezelfde ruimte, maar met de ongekende snelheid van ons 5G-netwerk is dat niet meer nodig. Van die snelheid en stabiliteit konden we in de tijd voor de lancering van ons 5G-netwerk alleen maar dromen.Geweldig dat we nu samen het onmogelijke mogelijk hebben gemaakt en we de allereerste 5G-performance van The voice of Holland hebben neergezet. Een mijlpaal voor ons en voor de muzieksector!”

Perfect op de maat
Anne Dirks, Gedelegeerd Producent bij The voice of Holland: “Dit is een nieuwe stap in de succesvolle samenwerking met T-Mobile Nederland. In het 5G-concert komen onze expertises samen: wij zorgen voor de band, de muziek, de talenten en productie, T-Mobile levert de snelle 5G-verbinding. Het resultaat is een concert op afstand van geweldige kwaliteit, perfect op de maat. Een geweldige uitdaging voor ons team, onze muzikanten en talenten die we graag zijn aangegaan. Heel tof dat we samen zoiets unieks hebben neergezet! Op naar nog meer mooie mijlpalen.”

Het 5G-concert van T-Mobile en The voice of Holland is donderdag 20.00 uur te zien via RTL.nl/thevoice en de social kanalen van T-Mobile en The voice of Holland.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht