Industry Wire

Geplaatst door GOOSE

Eerste Nederlandse VPN, GOOSE, biedt online privacy en beschermt tegen internetcriminaliteit

Rotterdam, 15 februari 2017 – Start-up GOOSE is de eerste Nederlandse VPN. Het bedrijf biedt de alledaagse, niet-technische internetgebruiker online privacy, bescherming tegen hackers en misbruik van gegevens. De app is beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android. De Rotterdamse start-up is opgericht door de 26-jarige internetondernemer Joeri van de Watering. De investering van 1 miljoen euro voor de ontwikkeling van de VPN is afkomstig van investeringsmaatschappij Treasure Beheer.

Online misbruik voorkomen
Gegevens van consumenten worden online steeds vaker misbruikt. Van de Watering: “In de media en door de overheid wordt veel gesproken over het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) om veilig te internetten. In mijn zoektocht naar VPN’s kon ik echter geen enkele Nederlandse aanbieder vinden en als ondernemer doe ik zelf graag zaken met een leverancier uit Nederland. Daarnaast zijn de meeste buitenlandse VPN’s gericht op de geavanceerde internetgebruiker met veel technische kennis. De software is vaak lastig te installeren en er is geen of een nauwelijks bereikbare klantenservice. Daardoor kreeg ik het idee om een simpele, gebruiksvriendelijke VPN voor de alledaagse internetgebruiker te ontwikkelen.”

Privacy
Veel mensen kiezen ook voor een VPN om privacy redenen. “Wanneer je een website bezoekt wordt je IP adres opgeslagen en wordt er een profiel gecreëerd op basis van je gedrag. Als je een VPN zoals GOOSE gebruikt, die geen loggegevens opslaat, voorkom je dit. Denk bijvoorbeeld ook aan het downloaden van content. In Nederland is downloaden en streamen van beschermd materiaal illegaal. De filmindustrie is hard bezig om net als in Duitsland en Denemarken boetes uit te delen aan particuliere gebruikers die illegaal downloaden. Gebruik je een goede VPN dan kan niemand het gedownloade materiaal naar jou herleiden. Een VPN zorgt er ook voor dat je geografische blokkeringen kunt opheffen, je op vakantie dus je favoriete Nederlandse programma’s kunt kijken en dat je veilig op ieder openbaar Wi-Fi-netwerk kunt inloggen zonder dat anderen met je kunnen meekijken, je kunnen hacken en je gegevens stelen,” vertelt Van de Watering.

Abonnementskosten
Een abonnement is bij GOOSE de eerste maand gratis. Daarna is het tarief € 2,99 per maand voor 50GB aan dataverkeer. Dat is volgens Van de Watering meer dan genoeg voor de gemiddelde internetgebruiker. Ook is er een gezinsabonnement met onbeperkt dataverkeer voor € 6,99. GOOSE biedt op dit moment 22 geografische locaties aan. Vrijwel wekelijks zijn er updates om de VPN nog beter te maken en geografisch verder uit te breiden.

Introductievideo GOOSE: https://www.youtube.com/watch?v=-BfaNaRDd6c

Over Joeri van de Watering
Joeri van de Watering (1990) is een rasondernemer. Op zijn 19e schreef hij zijn eerste onderneming, online marketingbureau Dutch Blue, in bij de Kamer van Koophandel. Dit bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot twee vestigingen, in Rotterdam en Katwijk en heeft een team van 12 vaste medewerkers. Inmiddels is Van de Watering betrokken bij verschillende ondernemingen waar hij zijn stempel op drukt, waaronder GOOSE, waarvan hij oprichter is. https://goosevpn.com | https://www.dutchblue.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht