Industry Wire

Geplaatst door Embot.ai

Eerste Nederlandstalige shoppingadvies-chatbot gelanceerd: Bag-to-School Bot

De ‘Bag to School Bot’ helpt gebruikers bij het kiezen van een schooltas of laptoptas. Om het nieuwe school- of studiejaar goed te beginnen is een goede tas onmisbaar. De chatbot helpt die tas uitzoeken via Facebook Messenger.

Met de Bag to School Bot is het gemakkelijker, leuker en sneller om een goede tas uit te zoeken. Gebruikers kunnen online een tas uitzoeken met het gemak van thuiswinkelen en het advies van de winkelier. De chatbot inspireert met voorstellen in verschillende kleuren, soorten tassen, materialen en merken.

Geavanceerd advies in Nederlandse taal
De technologie van Embot.ai zorgt ervoor dat de chatbot de voorkeuren van gebruikers goed begrijpt. Door gebruik te maken van Machine Learning en Natural Language Processing in de Nederlandse taal wordt de bot ook steeds slimmer. Zo heeft de bot op basis van productdata zelf geleerd welke kleuren er bestaan. Serge Cornelissen, CTO van Embot.ai: “Deze chatbot begrijpt wat belangrijk is bij het uitkiezen van een tas. Wil je bijvoorbeeld een regenbestendige tas in zwart? Vraag de bot en je krijgt de mogelijkheden voorgeschoteld”.

In totaal zitten er meer dan 1100 verschillende tassen in allerlei soorten, maten, merken en prijzen in de chatbot. Rugtassen, laptoptassen en handtassen voor ieder zijn voorkeuren vindt de chatbot. De Bag to School Bot vraagt ook naar het budget van de gebruiker en geeft op basis daarvan een selectie tassen in de conversatie weer.

Daar zijn waar klanten zijn
Volgens Tom Huijgen, Creative Data Strategist Belly & Brain, is Facebook bij uitstek de plek om de Bag to School Bot te lanceren. Huijgen: “Facebook Messenger staat in Nederland op 7 miljoen telefoons geïnstalleerd en Facebook is hét platform waar mensen zich oriënteren op producten en waar er over producten gepraat wordt.” Door de chatbot direct via Facebook Messenger aan te bieden, kunnen consumenten heel makkelijk hun perfecte tas vinden.

Probeer de chatbot:
m.me/bagtoschoolbot

Over Embot.ai:
Embot.ai ontwikkelt slimme chatbots gespecialiseerd in de Nederlandse taal. Met de nieuwste technologieën op het gebied van Machine Learning en Natural Language Processing bouwt Embot performance gedreven chatbots. De chatbots worden geleverd met een analytics dashboard waarin de performance en de intentie van gesprekken gemonitord kan worden door de klant.

Over Belly & Brain
Belly & Brain ontwikkelt strategische en creatieve positioneringen en campagnes vanuit de volledige integratie van strategie, creativiteit en data. Dit doet Belly & Brain sinds januari 2016 voor onder andere KPMG, Verkade, Sultana, Thijstea en De Friesland Zorgverzekeraar op de Nederlandse, Belgische, Duitse en Amerikaanse markt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht