Industry Wire

Geplaatst door E-Deal

Efficy CRM neemt E-Deal over en komt Europese CRM-top binnen

Brussel, 15 mei 2018 – De Belgische CRM-specialist Efficy NV neemt zijn Franse evenknie E-Deal over. De waarde van de overname wordt geschat op 16 miljoen euro. Door de overname ontstaat een groep met 175 personeelsleden en een gezamenlijke omzet van 20 miljoen euro. Tegen eind 2018 moeten die cijfers stijgen tot 200 medewerkers en 25 miljoen euro aan omzet. De groep heeft immers een breed gamma aan CRM-oplossingen in huis en de markt groeit sterk.
 
Met de overname begint voor Efficy een nieuw hoofdstuk en betreedt het bedrijf nieuwe markten. E-Deal is momenteel zeer actief in de markt van basisverzekeringen, verzekeringen en de openbare sector, en richt zich vooral op bedrijven met meer dan 200 werknemers. Enkele voorbeelden van klanten zijn de RATP, La Redoute en Carrefour Bank. De E-Deal CRM-oplossing wordt na de overname een onderdeel van het productenaanbod van Efficy.

De waarde van de transactie wordt geschat op 16 miljoen euro. Efficy is nu al de nummer een op de Beneluxmarkt voor onafhankelijke leveranciers van CRM-oplossingen. Met de overname van E-Deal treedt Efficy ook de Europese top-10 in die markt binnen en wordt het de grootste in Frankrijk. Beide bedrijven groeien sterk. Ze hebben vandaag gezamenlijk 175 mensen in dienst en hebben een gecombineerde omzet van 20 miljoen euro. Tegen het einde van 2018 moeten die cijfers omhoog naar 200 medewerkers en een omzet van 25 miljoen euro.
 
Efficy en E-Deal delen dezelfde waarden”, zegt Efficy-CEO Cédric PIERRARD. “Dagelijkse efficiëntie, dicht bij de klant staan en vooral een flexibel CRM-aanbod. We blijven onze beide CRM-producten ontwikkelen, vooral op het gebied van mobiele oplossingen. Ze zullen daarbij profiteren van de synergiën tussen onze bedrijven. Met deze overname versterken we onze aanwezigheid op de markt en versnellen we onze ontwikkeling in Europa. Zo kunnen we innovatieve antwoorden bieden op de vragen die bedrijven van elk formaat hebben over hun klantenrelatiebeheer.”
 
Efficy werd opgericht in 2005 in Brussel en levert een snel en flexibel CRM-systeem dat beschikbaar is in 9 talen, zowel in de cloud als ‘on premise’. Het bedrijf is marktleider in de Benelux en is aanwezig in 8 Europese landen. In Nederland heeft Efficy een kantoor in Utrecht met een 10-tal werknemers. De oplossingen van Efficy worden dagelijks gebruikt om de klantenrelaties van meer dan 2500 Europese bedrijven te verbeteren.
 
E-Deal is in 1998 in Parijs opgericht en ontwikkelt de E-Deal CRM-oplossing. Die automatiseert het klantenproces van grote en middelgrote bedrijven in meer dan 30 landen.
 
Focus op ondernemen
 
Efficy en E-Deal legden tot nu toe een gelijkaardige weg af. Ze worden allebei geleid door hun oprichters, die met beide voeten in het werkveld staan en bovenal inspelen op de zorgen van hun klanten. Ze delen reeds lang de waarden van openheid, wendbaarheid, eenvoud en innovatie. De twee bedrijven groeiden de afgelopen jaren met meer dan 20 procent per jaar. Deze overname is dan ook geen financiële operatie. Het draait om het samenvoegen van de gezamenlijke kennis van E-Deal en Efficy op het gebied van klantenbeheer.  
 
Onze doelen liggen zo dicht bij elkaar dat voor een operatie van deze grootte, de zaken zeer snel zijn gegaan”, zegt David GOTCHAC, de voormalige CEO van E-Deal die VP Sales & Marketing voor de groep wordt. “Vergelijkbare bedrijven, complementaire producten, gedeelde ambities die in de eerste plaats door het werkveld worden gedragen… Dat is de sleutel tot een geslaagde overname. Met deze operatie zullen de klanten op elk gebied profiteren van de R&D-doorbraken van alle partners. Wij kunnen onze klanten oplossingen bieden op gebied van gamification en geavanceerde marketing automation, dat alles ondersteund door een sterke regelmotor.
 
De oplossingen van E-Deal en Efficy CRM blijven naast elkaar bestaan. De overname zal geen enkel negatief effect hebben op het personeel. De groep zal zich daarentegen zeer snel moeten versterken met nieuwe medewerkers.

In beeld …
De Efficy CRM-groep in vogelvlucht

Cijfers
 • 20 miljoen euro jaaromzet
 • 175 medewerkers in 9 landen
 • 2 500 klanten
 • 160 000 gebruikers in 33 landen
 • 20 % gemiddelde groei over de laatste 5 jaar
Uitvoerend Comité
 • Cédric PIERRARD, CEO, co-oprichter en huidige CEO van Efficy.
 • David GOTCHAC, VP Sales & Marketing, co-oprichter en voormalige CEO van E-Deal.
 • Imad HARFOUCHE, VP Operations, co-oprichter en voormalige CTO van E-Deal.
 • Robert HOUDART, VP R&D, co-oprichter en huidige R&D-manager van Efficy.
 • Erwin VOGELEER VP Professional Services, huidig directeur Professional Services van Efficy.
Aandeelhouders
 • De belangrijkste medewerkers van Efficy CRM-groep zijn grotendeels vertegenwoordigd bij de aandeelhouders.
Over Efficy CRM

Efficy is een Europese CRM-oplossing die zowel ‘on premise’ als in de cloud beschikbaar is. Het is een softwarepakket waarmee men zijn contacten, klanten, database en marketingcampagnes kan beheren. Efficy helpt haar gebruikers om de gegevens semiautomatisch te verbinden, waardoor men alles snel terugvindt. De eerste versie van de software werd op de markt gebracht in 2005. De recentste versie van Efficy is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Pools, Turks en Japans. Efficy CRM telt meer dan 65.000 gebruikers in zo’n 2.000 bedrijven in heel Europa. Enkele Nederlandse bedrijven die met Efficy’s CRM werken zijn Royal Dirkzwager, De Hoeve B.V., Aenergie,  Ixoconcept, Robert Pack Industrial and Packaging Equipment BV en CRION. Onder de Franse bedrijven die met Efficy werken, zijn Efectis Group, Saint-Gobain, Toutpret Industrie, Olvea, Les Mutualités du Soleil en CEA Leti. In België werken onder meer BECI, Ingenico Group, CBRE, Kinepolis, Eiffage Benelux en BOZAR met Efficy. In Luxemburg maken onder meer CIPARI, CLC, Ferderspiel, ProductLife en het Luxembourg Institute of Science and Technology, gebruik van Efficy. In totaal stel Efficy NV een honderdtal mensen te werk in zijn kantoren in Brussel, Windhod (Luxemburg), Parijs (Frankrijk), Utrecht (Nederland), Genève (Zwitserland), Frankfurt (Duitsland) en Istanboel (Turkije).
www.efficy.com 

Over E-DEAL

E-DEAL is een uitgever van CRM-software (beheer van de relatie met de klant) die grote bedrijven een compleet, geïntegreerd en modulair CRM-platform biedt. Deze oplossing is beschikbaar via aankoop of in de cloud. De software beheert de klantenrelaties voor bedrijven, los van hun sector. E-DEAL telt meer dan 90.000 dagelijkse gebruikers in 33 landen.
De groep E-Deal werd opgericht in 1998 en is ISO9001-gecertificeerd. Het bedrijf begeleidt een een zeer gevarieerde klantenportefeuille uit verschillende sectoren, zoals het bankwezen (BNP Paribas, Fortuneo), ziekenfondsen en verzekeringen (SwissLife, Thélem), sociale woningbouw, industrie (Gradus, Poujoulat), diensten, toerisme en transport, distributie (La Redoute, Groupe Gautier), gemeenschappen en consulaire instanties.
www.e-deal.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht