Industry Wire

Wat eGovernment kan leren van eCommerce

Den Haag, 9 augustus 2013 – In samenwerking met Georgetown University (Washington D.C.) organiseert Weber Shandwick Nederland aanstaande dinsdag een ontbijtseminar over de mogelijkheden die sociale- en digitale platformen bieden aan overheidsinstanties.
Zowel qua besparing als bereik is er nog een wereld te winnen als het gaat om digitale overheidscommunicatie. Overheden kunnen miljoenen besparen door slim en doelmatig gebruik te maken van digitale platformen. Hoe zij dit kunnen bereiken, is de centrale vraag tijdens het seminar.

Verenigde Staten
Ook in de Verenigde Staten speelt dit thema een steeds grotere rol. Colin Moffett, Adj. Professor in Public Relations en Corporate Communications aan Georgetown University, zal aan de hand van een aantal actuele voorbeelden laten zien hoe de VS al succesvol is op dit gebied. Maar hij zal tevens aantonen dat er ook aan de andere kant van de oceaan nog genoeg te doen is.

Nederland en het bereik van burgers
De Nederlandse overheid is bekend met de voordelen van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Maar de nieuwe digitale systemen ten volle benutten lijkt vooralsnog een grote uitdaging. Lynn van der Velden is projectleider “Prettig Contact met de Overheid”, dat betrekking heeft op het verbeteren van de besluitvormingsprocedures van de overheid. Zij zal de knelpunten bespreken die in Nederland de kop op steken.
Onderzoek van Capgemini heeft aangetoond dat waar het gemak voor burgers in de eCommerce-sector, grote sprongen heeft gemaakt, zoals internetbankieren en digitaal winkelen, de service van eGovernment achterblijft. Dinand Tinholt, Vice President, Global EU Lead at Capgemini, zal de bevindingen van het onderzoek delen en zijn visie geven op de mogelijkheden die er voor overheden liggen.

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor dit event. Aanmelden kan via de website van Weber Shandwick Nederland, www.webershandwick.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht