Industry Wire

Geplaatst door Reducate Edtech Group

E-learningprovider Reducate neemt THAR en LearnLet over

Reducate Edtech Group groeit naar 175 medewerkers en een jaaromzet van 23 miljoen euro door de overname van THAR en LearnLet. De e-learningprovider springt hiermee strategisch in op de toenemende vraag naar gecertificeerde trainingen voor professionals.

Het in Breda gevestigde e-learningbedrijf THAR legt zich toe op leeroplossingen voor praktische medewerkers in transport en logistiek. Het online nascholingsplatform Reducate geeft ook aan LearnLet te hebben overgenomen. Dat is een Deense opleider gespecialiseerd in de online nascholing van leerkrachten. Hiermee zet Reducate de strategie door die het in 2022 startte toen het ook branchegenoot E-learning Made Easy (EME) overnam.

Reducate speelt in op de vraag naar gecertificeerde hoogopgeleide professionals in Europa. Een markt waar naar schatting jaarlijks vijf- tot tien miljard euro in omgaat. Wereldwijd is de EdTech markt zo’n 400 miljard euro groot en neemt met veertien procent per jaar toe. Met de overnames van THAR en LearnLet groeit Reducate naar 175 medewerkers en een geschatte 23 miljoen euro omzet in 2023. De groep bedient door de overname nu meer dan 100.000 klanten in 40 verschillende doelgroepen. Van professionals in de zorg tot advocaten en van transportbedrijven tot leraren. “Deze overnames passen perfect in onze buy & build strategie die zich richt op groei en verbreding van ons aanbod,” licht ceo van Reducate Hans van Veggel toe.

“Nu THAR zich aansluit bij Reducate verbreden we onze focus naar de meer praktische beroepen. En met LearnLet bedienen we scholen in Denemarken, zoals we dat in Nederland doen met het bekende E-WISE,” aldus Van Veggel, ook oprichter van het Utrechtse E-WISE dat aan de basis van Reducate stond door de fusie met het Deense Blueprint Learning. Marlieke van Gorp, directeur en oprichter van THAR: “We zijn blij met de aansluiting. We krijgen toegang tot een enorme hoeveelheid kennis en ervaring waardoor we verder kunnen professionaliseren en nog sneller kunnen gaan groeien.”

De eerder ingezette strategie is om in Europa marktleider en pionier in online nascholing voor professionals te blijven. Van Veggel: “Onze focus ligt hierbij op Scandinavië, Groot-Brittannië en Duitsland. Wij zoeken bedrijven die naadloos in het DNA van Reducate passen. Veel e-learning aanbieders richten zich op algemene cursussen, wij doen dat expliciet op cursussen voor professionals met een verplicht karakter.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht