Industry Wire

Geplaatst door EnGenius

EnGenius levert wifi van wereldklasse aan de Madrid Arena als voorbereiding op de Davis Cup

Amsterdam, Nederland, 18 januari 2022 — Nu de op grote schaal uitgezonden Davis Cup is afgelopen, kunnen kijkers EnGenius Technologies bedanken voor het snelle, betrouwbare, ultramoderne wifi-netwerk in het Madrid Arena Stadium— een van de drie internationale locaties waar de competitie wordt gespeeld— dat spelers, staf en toeschouwers met elkaar verbonden hield.

Voorbereiden op een mensenmassa

De Madrid Arena was gebouwd om de Olympische kandidatuur van Madrid in 2012 een extra impuls te geven. Het stadion heeft een maximale capaciteit van 12.000 toeschouwers en een oppervlakte van bijna 13.000 vierkante meter. Het stadion werd geconfronteerd met honderden journalisten voor de Davis Cup, alsmede duizenden toeschouwers, officials, spelers, stafleden en bewakers. Vanwege de grote drukte was het voor het Davis Cup-evenement van belang betrouwbare, naadloze wifi te hebben in een enorm complex van kantoren, perskamers, kleedkamers, horecagelegenheden, trainingsfaciliteiten en restaurants.

Het was van cruciaal belang dat organisatoren en personeel snel en effectief konden communiceren en dat leden van de media in staat zouden zijn om realtime verslag te doen van de gebeurtenissen.

Een netwerkoplossing kiezen

De evenementcoördinatoren kozen na het verkennen van hun opties voor de EnGenius Cloud-netwerkmanagementoplossing. Lokale bedrijven namen de installatie voor hun rekening. Carlos Sánchez Irle van X-Net leverde de apparatuur en Parson Projects was verantwoordelijk voor de implementatie. Parson CEO Álvaro Cano had de EnGenius-oplossing al eerder geïmplementeerd, telkens met indrukwekkende resultaten.

De volgende apparatuur is in het stadion geïnstalleerd:

  • 12 ECS2512FP 12-poort switches
  • 9 ECS1528P 24-poort switches
  • 33 ECW230 4×4 toegangspunten voor binnen
  • 15 ECW260 2×2 toegangspunten voor buiten

“De combinatie van bekabelde en draadloze systemen van EnGenius geeft ons absolute flexibiliteit in hoe we onze systemen integreren. Anderzijds vertrouwt ons gespecialiseerd technisch team op de robuustheid en stabiliteit van de apparatuur van dit merk. En natuurlijk geeft Cloud management ons veel vertrouwen”, zegt hij.

Vliegende start

De EnGenius Cloud toegangspunten en switches waren snel en eenvoudig te configureren en te installeren. Alle netwerkapparaten waren vooraf geconfigureerd, zodat voor de implementatie slechts een fractie van de tijd nodig was. In totaal bestond de Wi-Fi 6 Cloud-oplossing uit 33 toegangspunten voor binnen, 15 toegangspunten voor buiten en 21 netwerkswitches. Alle apparaten worden beheerd vanuit het licentievrije EnGenius Cloud-platform.

Met deze oplossing konden IT-beheerders het stadionnetwerk op één scherm visualiseren. De mobiele Cloud To-Go-app gaf beheerders ook de vrijheid om het netwerk ter plaatse of op afstand te bewaken en te beheren. De app gaf realtime informatie over elk van de op het netwerk aangesloten apparaten.

Eén Cloud-functie ten slotte, was van bijzonder belang, namelijk de mogelijkheid om de bandbreedte over het netwerk te verdelen, afhankelijk van de drukte in verschillende delen van het stadion. Het IT-team kon extra bandbreedte toewijzen aan gebieden met veel gebruikers en zo zorgen voor solide connectiviteit voor het publiek, de staf en de spelers, voortdurend en ook tijdens verplaatsingen door de locatie.

Geniet van samenvattingen van alle Davis Cup-gebeurtenissen, en bezoek onze website voor meer informatie over de EnGenius Cloud-oplossing.

Over EnGenius

EnGenius Technologies is een toonaangevende wereldwijd actieve fabrikant van baanbrekende draadloze communicatie en spraakcommunicatie. EnGenius levert al meer dan 20 jaar de beste spraak- en dataoplossingen, maakt mobiliteit mogelijk, verhoogt de productiviteit en omarmt daarbij eenvoud. EnGenius is er trots op u de beste, betrouwbaarste, veelzijdige, gepersonaliseerde netwerkoplossingen aan te bieden om het succes van uw bedrijf te bevorderen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht