Industry Wire

Geplaatst door DelanoPR

Enrise ontwikkelt bakplatform Bakken.nl voor Dr. Oetker

Enrise ontwikkelt bakplatform Bakken.nl voor Dr. Oetker

Enrise heeft het online bakplatform Bakken.nl ontwikkeld en gebouwd voor Dr. Oetker. Deze website biedt alles wat (professionele) thuisbakkers nodig hebben bij het maken van taarten, cakes en desserts. Enrise is het enige zelfsturend internetbureau van Nederland.

Jeroen de Bruin, e-commerce manager a.i. van Dr. Oetker Nederland, is blij met de samenwerking: “Ik ben ongelooflijk blij met Enrise als partner. We zijn zwaar onder de indruk van de aanpak, productiviteit en creativiteit van het team. Echt waanzinnig!” Enrise ontwikkelde voor Dr. Oetker binnen een jaar een webshop voor Bakken.nl. De shop bevat alles voor de beginnende familiebakker, gemaksbakkers en gepassioneerde taartenbakkers. Van suiker tot gelatine, van vlaggetjes tot hagelslag en van boeken tot keukenmachines.

Van bakinspiratie naar webshop
De webshop is het logische vervolg op de website vol bakinspiratie waar consumenten tientallen recepten en how-to-video’s vinden, die hen leren hoe je thuis de beste bakker wordt. Dankzij de shop bestellen zij direct wat nodig is voor dat ene recept. Het voordeel is dat er producten te vinden zijn die supermarkten niet hebben, zoals grootverpakkingen.

Dr. Oetker verkoopt op Bakken.nl diverse merken, zoals Koopmans, House of Marie, Nordic Ware en het huismerk van Bakken.nl. Bezoekers van Bakken.nl worden fans dankzij een eigen login, zodat zij orders kunnen inzien en Bak- & Spaarpunten kunnen inwisselen voor bakproducten. Het platform is op het moment van lancering direct klaar voor toekomstige uitbreiding.

Agile werken
Enrise heeft Bakken.nl is zoals gebruikelijk gebouwd in een agile traject, waarbij met korte ontwikkelsprints telkens opnieuw is gekeken naar wat werkt en wat beter kan. De mensen van Dr. Oetker verzorgden in-house het design van de site en shop, waarvan de voortgang hand in hand ging met technische wensen en mogelijkheden. Deze zijn door Enrisers continu getoetst, getest en (door)ontwikkeld met PHP framework Sylius. Omwille van een vlotte ontwikkeltijd werkten ze in basis uit wat het framework out-of-the box bood. Naar behoefte is dat uitgebreid met meer maatwerk functionaliteit.

Pim van der Linden is lid van het marketing- en salesteam van Enrise en ziet dat er door de goede samenwerking tussen klant en team ook ruimte was om te kijken naar de toekomst. “Daardoor waren we met de klant niet alleen gefocust op de lancering, maar keken we ook naar wat prettig, nuttig of wenselijk is in het beheer en de doorontwikkeling over enkele maanden of verder in de toekomst.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht