Industry Wire

Geplaatst door Imprivata

Ergotron en Imprivata brengen geautomatiseerd identiteits- en verificatiebeheer naar CareFit™ Pro medische trolleys

Amersfoort, 18 januari 2022 — Ergotron, een wereldwijd bedrijf dat zich richt op het verbeteren van de manier waarop mensen werken, leren, spelen en voor anderen zorgen, heeft vandaag een partnerschap aangekondigd met Imprivata®, het in digitale beveiliging gespecialiseerde bedrijf voor de gezondheidszorg en daarbuiten. Ergotron en Imprivata gaan samenwerken om Imprivata Confirm ID® technologie te integreren met de CareFit™ Pro medische trolley en een geautomatiseerd identiteits- en authenticatiebeheer te leveren. Dankzij dit partnerschap kunnen zorgverleners hun beveiliging verbeteren. Het neemt de wrijving voor de gebruiker weg door de omslachtige handmatige invoer van inloggegevens te vervangen door snelle, geautomatiseerde verificatie met een eenvoudige aanraking van een badge.

Tijdens de pandemie hebben stress en burn-out klachten bij zorgverleners een hoogtepunt bereikt, waarbij uit onderzoeken een toename van stress, frustratie en spanningsklachten is gebleken. Met dit partnerschap willen Ergotron en Imprivata veiligheid en efficiëntie in balans brengen. Met deze samenwerking willen zij artsen zonder wachtwoord toegang geven tot de inhoud van medische trolleys, zodat de klinische workflow naadloos en toch zeer veilig verloopt. Imprivata Confirm ID levert handige multifactor authenticatie en een controleerbare chain of trust, ongeacht waar, wanneer en hoe gebruikers toegang krijgen tot gevoelige bronnen zoals medicatielades. No Click Access® elimineert de noodzaak om meerdere complexe wachtwoorden te onthouden voor een wrijvingsloze eindgebruikerservaring. Dit partnerschap biedt een doelgerichte IT-integratie, waardoor zorgverleners minder na hoeven te denken over technologie en meer tijd kunnen besteden aan het leveren van uitzonderlijke zorg.

“Samen met Imprivata komen we tegemoet aan de behoeften van zorgmedewerkers in de frontlinie, die werken in de meest uitdagende omgevingen die we ooit hebben gezien, en van leiders van zorgsystemen die onder druk staan om de beveiliging te verbeteren”, aldus Angela Poulson, senior product manager bij Ergotron. “Door een dieper niveau van identiteitsverificatie te integreren in onze CareFit Pro medische trolleys, zullen zorgverleners met hun unieke badge toegang krijgen tot beveiligde informatie, wat zorgt voor een efficiëntere zorgverlening. Bovendien bieden we organisaties in de gezondheidszorg krachtigere beveiligingsmaatregelen en maken we interoperabiliteit en het delen van gegevens mogelijk, belangrijke drijfveren voor de toekomst van IT in de gezondheidszorg.”

De CareFit Pro medische trolley met Imprivata Confirm ID levert:

  • Efficiënte workflows: Dankzij de No Click Access badge-tap technologie is het niet meer nodig om complexe wachtwoorden te onthouden en handmatig in te voeren om toegang te krijgen tot het werkstation en de medicatielades.
  • Verbeterde beveiliging: Multifactorauthenticatie verhoogt de veiligheid door de toegang tot gevoelige bronnen te beperken.
  • Patiëntveiligheid: Lades van medische trolleys moeten worden beveiligd om de toegang voor onbevoegde gebruikers te beperken. Automatisering van toegangsbeheer bevordert de adoptie en belemmert niet-veilige workarounds.
  • Zicht op het gebruik van de trolley: Betere zichtbaarheid biedt IT-teams van ziekenhuizen de nodige informatie over het gebruik van trolleys om bedrijfsmiddelen en gebruikerstoegang op de juiste manier te beheren.

“Het verbeteren van je beveiligingspositie is absoluut noodzakelijk in het huidige bedreigingslandschap, maar je moet dit kunnen doen zonder de patiëntenzorg te belemmeren”, zegt Dewin Chandra, senior product manager bij Imprivata. “Deze integratie voorziet in de behoefte aan efficiënte gebruikerstoegang, terwijl de beveiliging onzichtbaar wordt gemaakt om zowel de werktevredenheid van de arts als de patiëntveiligheid te verbeteren.”

Samen creëren Ergotron en Imprivata een zeer veilige, geoptimaliseerde zorgverlenerservaring die CareFit Pro integreert met Imprivata om betere patiëntresultaten mogelijk te maken.

De CareFit Pro medische trolley met geïntegreerde Imprivata technologie is nu wereldwijd verkrijgbaar bij wederverkopers. Beschikbaarheid kan per regio verschillen. Bezoek voor meer informatie Ergotron.com of bel +44 (0) 203 078 7636.

Over Ergotron
Ergotron, Inc. is een wereldwijd bedrijf dat zich richt op het verbeteren van de manier waarop mensen werken, leren, spelen en voor anderen zorgen. Met behulp van mensgerichte ontwerpprincipes en de Technology of Movement™, bouwt Ergotron aan oplossingen die mensen helpen te floreren in de gezondheidszorg, het onderwijs, projectmeubilair en algemene kantooromgevingen. De maatwerkgroep ontwikkelt innovatieve producten voor wereldwijd toonaangevende bedrijven in uiteenlopende sectoren.

In vier decennia heeft het bedrijf meer dan 200 patenten verworven en een groeiend portfolio van bekroonde merken opgebouwd, waaronder WorkFit®, CareFit™, LearnFit® en JŪV™. Het hoofdkantoor van Ergotron is gevestigd in St. Paul, Minnesota, met wereldwijde verkoop- en marketingactiviteiten in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Alle producten worden ontworpen in de Verenigde Staten en geproduceerd in Ergotron’s fabrieken in St. Paul en China.

Over Imprivata
Imprivata, het in digitale beveiliging gespecialiseerde bedrijf voor de gezondheidszorg en daarbuiten, biedt oplossingen voor identiteits-, authenticatie- en toegangsbeheer die speciaal zijn ontwikkeld om de unieke uitdagingen op het gebied van workflows, beveiliging en compliance in de gezondheidszorg op te lossen. Imprivata maakt een veilige gezondheidszorg mogelijk door vertrouwen te scheppen tussen mensen, technologie en informatie in het steeds complexere ecosysteem van de gezondheidszorg. Bezoek voor meer informatie www.imprivata.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht