Industry Wire

Geplaatst door Kepler Vision Technologies

Ervaar Kepler Night Nurse tijdens SantExpo in Parijs

Amsterdam, 15 mei 2022: Kepler Vision Technologies is als wereldwijd marktleider op het gebied van zorgsoftware aanwezig op SantExpo, het belangrijkste Franse evenement van de ziekenhuisfederatie. Van 23 tot en met 25 mei demonstreert het Nederlandse bedrijf de Kepler Night Nurse, de meest betrouwbare, artificiële intelligentie zorgsoftware die waakt over het welzijn van cliënten.

De stand wordt getransformeerd tot ziekenhuiskamer om aan te tonen hoe Kepler Night Nurse het welzijn van patiënten in verzorgingstehuizen en ziekenhuizen monitort. Medewerkers demonstreren hoe de Kepler Night Nurse reageert wanneer patiënten vallen of andere fysieke problemen ondervinden. Daarnaast wordt aangetoond hoe de Kepler Night Nurse ongevallen voorkomt.
Een ander groot voordeel van de Kepler Night Nurse is dat het systeem 99% van de valse alarmen elimineert. Met één optische sensor detecteert het systeem wanneer een kat op bed springt, een gordijn wappert of een kussen valt. Dit zorgt ervoor dat medewerkers geen valse alarmen meer ontvangen en voorkomt – in tegenstelling tot andere detectiemiddelen – alarmmoeheid onder personeel. Hierdoor reageren medewerkers weer accuraat op een melding en worden gevaarlijke situaties voorkomen. De verwerking vindt plaats volgens de privacywetgeving van de AVG.

Baanbrekende verandering binnen zorgdomein
Dr. Harro Stokman, CEO van Kepler Vision Technologies, benadrukt de aanzienlijke vooruitgang op het gebied van monitoring in de medische omgeving: “Hoewel Kepler Vision Technologies marktleider is in de AI zorgsoftware, doen wij er alles aan om onze techniek constant te optimaliseren. We zijn er trots op dat wij tijdens de beurs kunnen aantonen dat ons systeem binnen een recordtijd van 10 seconden ontdekt of er gevaar dreigt voor de patiënt. Door deze versnelde techniek voorkomt het systeem dat een patiënt die slecht ter been is onbegeleid probeert te lopen.”

Over SantExpo
SantExpo biedt een complete visie op technologieën, diensten en innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg. Voor deze editie worden 30.000 besluitvormers en professionals uit de gezondheidszorg, 600 exposanten en 300 conferenties verwacht. Samen delen zij kennis over de innovaties, het beheer en de patiëntervaring rondom apparatuur in de zorg.

Wilt u SantExpo bijwonen en de stand van Kepler Vision Technologie bezoeken? (stand Q64).Daar zie je live demonstraties van de computervisietechnologie in actie.

Over Kepler Night Nurse
Kepler Night Nurse is de eerste zorgsoftware die middels artificiële intelligentie (AI) waakt over het welzijn van zorgbehoevende mensen. Met Kepler Night Nurse kunnen zorgverleners 99% van de valse alarmen elimineren, waardoor meer tijd overblijft voor échte zorg. Het valdetectiesysteem is gegarandeerd ‘s werelds meest betrouwbare in de zorg. De zorgsoftware stuurt niet alleen berichten na een valpartij;het voorkomt ook ongevallen bij cliënten middels de Edge Box. Dit gebeurt aan de hand van één optische sensor, zonder dat beelden worden opgeslagen (geheel volgens de AVG-privacywet). De software vervangt ouderwetse domoticasystemen zoals bewegingssensoren, bedmatten en armbanden met paniekknop. Het Nederlandse bedrijf Kepler Vision Technologies levert de Kepler Night Nurse aan ziekenhuizen en zorginstellingen wereldwijd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht