Industry Wire

Geplaatst door ESET

ESET lanceert de Digital Security Guide in Nederland

Sliedrecht, 30 januari 2023 – ESET in Nederland heeft vandaag haar nieuwste kennisplatform voor de zakelijke markt, de Digital Security Guide, gelanceerd. Bijna dagelijks komen ransomware, datalekken, phishing, DDoS-aanvallen en kwetsbaarheden in het nieuws. Uit eerder onderzoek van ESET in het mkb-segment bleek dat 71% zich zorgen maakt over virussen en malware en 65% zich zorgen maakt om ransomware-aanvallen. Deze kunnen immers grote negatieve gevolgen hebben voor een onderneming waaronder financiële impact, het kwijtraken van klantvertrouwen of imagoschade, en de verstoring van de bedrijfsvoering. Vanuit haar missie om Nederland en Europa vrij en veilig te maken, wil ESET in Nederland met de Digital Security Guide cybersecuritykennis toegankelijk maken voor iedereen.

Alles over digital security voor jouw onderneming op één plek Om de zakelijke markt weerbaarder te maken en haar kennis te delen, is het idee voor een zakelijk kennisplatform ontstaan. Waar bestaande platformen over online veiligheid vooral gericht zijn op het delen van achtergrondinformatie of nieuws over een specifieke cyberaanval, voelt ESET zich verantwoordelijk om lezers te ondersteunen door juist concrete stappenplannen te bieden om daadwerkelijk bij te kunnen dragen aan de digitale weerbaarheid van jouw onderneming.

Dave Maasland, CEO bij ESET Nederland, licht toe: “Wie technologie goed gebruikt, heeft een voorsprong. Wie technologie niet goed gebruikt, raakt achterop. Om te zorgen dat zakelijk Nederland voorop kan blijven lopen is het noodzakelijk dat digitale veiligheid geen rem meer vormt voor het gebruiken van technologie. Daarom lanceren we juist nu, in tijden van extreem snelle ontwikkeling van technologie, ons kennisplatform voor de zakelijke markt. Een gids met informatieve artikelen, praktische tips & tricks en exclusieve achtergrondinformatie. Voor iedereen die duurzaam digitaal & weerbaar wil ondernemen biedt dit platform unieke inzichten.”

De Digital Security Guide van ESET in Nederland gaat zich richten op drie pijlers:

  • Digitaal dreigingslandschap: Hoe ziet het digitale dreigingslandschap eruit en hoe kunnen organisaties veilig blijven te midden van dit alsmaar veranderende landschap? Dat bespreken we in de artikelen omtrent het digitale dreigingslandschap. Ook gaan we binnen deze pijler in op digitale samenwerking, de oorlog in Oekraïne en het thema digitale soevereiniteit.
  • Digitale weerbaarheid: Iedereen kan een steentje bijdragen aan de digitale weerbaarheid van Nederland, maar waar begin je? Binnen deze pijler richten we ons op de kennis, bewustwording en het beginpunt van een goede digitale weerbaarheid, namelijk het digitale beveiligingsfundament voor jouw organisatie.
  • Digitale maatschappij: De alsmaar veranderende en ontwikkelende digitale maatschappij biedt kansen en uitdagingen. Wat zijn precies deze kansen en uitdagingen? Wat is het effect van wetgeving op de digitale weerbaarheid van organisaties? En hoe kunnen digitale oplossingen bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie? Dat bespreken we binnen de pijler digitale maatschappij.

Naast deze pijlers speelt het platform in op de actualiteiten, zoals veranderingen in het cybersecuritylandschap, en is er bijvoorbeeld aandacht voor belangrijke cybersecuritywetgeving zoals de NIS2-richtlijn en de Nederlandse Cybersecurity Strategie.

Ashley Schut, Head of SMB/MSP bij ESET Nederland, voegt hieraan toe: “Kennisdeling is vanaf het begin al een belangrijk onderwerp voor ESET. De digitale wereld is enorm dyanamisch en beweegt snel – hoe hou je alle ontwikkelingen bij? Met de Digital Security Guide willen wij zorgen voor een constante stroom van kennisdeling voor elke organisatie/organisaties van elk formaat. Juist door in te zetten op deze drie pijlers geloven wij dat naast het delen van (behapbare) kennis het organisaties ook de juiste tools geeft om stappen te zetten op het gebied van hun digitale weerbaarheid.”

In 2021 lanceerde ESET in Nederland al haar kennisplatform Online Veilig: dé plek vol actuele informatie en praktische tips en tricks over online veiligheid gericht op de consument. De Digital Security Guide is een vergelijkbaar initiatief waarmee ESET betrouwbare informatie over digitale veiligheid wil verzamelen op één plek en nu ook de zakelijke lezers de handvatten wil bieden om hun bedrijf digitaal weerbaarder te maken. Daarnaast heeft ESET ook het bekende blog WeLiveSecurity. Dit internationale blog richt zich meer op de tech-community en legt aanvalsmethoden en ESET-onderzoeken uitgebreid uit. Met deze aanpak mag WeLiveSecurity zichzelf het grootste cybersecurityblog wereldwijd noemen.

Over ESET 

Al meer dan 3 decennia ontwikkelt ESET® toonaangevende IT-beveiligingssoftware en -diensten om bedrijven, kritieke infrastructuur en consumenten wereldwijd te beschermen tegen steeds complexere digitale bedreigingen. Inmiddels is ESET uitgegroeid tot het grootste IT-security bedrijf uit de Europese Unie met oplossingen variërend van endpoint en mobile security, tot encryptie en tweefactorauthenticatie. ESET beschermt en monitort 24/7 op de achtergrond en werkt beveiliging in real-time bij om gebruikers veilig te houden en bedrijven zonder onderbreking te laten werken. Evoluerende bedreigingen vereisen een evoluerend IT-beveiligingsbedrijf dat veilig gebruik van technologie mogelijk maakt. Dit wordt ondersteund door ESET’s R&D centra wereldwijd, die zich inzetten voor onze gezamenlijke toekomst. Ga voor meer informatie naar www.eset.com/nl of volg ons op LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht