Industry Wire

Europese primeur: Eerste iBeacon app voor themapark in Nederland

Themapark Fluwel’s Tulpenland introduceert iBeacon technologie in iOS app. Bezoekers ontvangen informatie op hun mobiel op basis van locatie in het park. Het is de eerste keer in Europa dat deze technologie wordt toegepast binnen een themapark. De app wordt ontwikkeld door Nederlandse start-up LabWerk.

Het toeristische doe- en beleefpark Fluwel’s Tulpenland in Sint Maartenszee en start-up LabWerk uit Amsterdam zijn een samenwerking aangegaan om het bezoek aan het tulpen themapark een extra dimensie te geven.

Fluwel’s Tulpenland en LabWerk gaan gebruik maken van de nieuwe iBeacon technologie van Apple. In het themapark worden iBeacons geplaatst. Met behulp van de iBeacons wordt bij elk parkonderdeel relevante informatie op de telefoon van de bezoeker getoond. Dit maakt het Fluwel’s Tulpenland mogelijk om extra informatie te verstrekken tijdens het bezoek aan het park.

Marije van de Hoek van Fluwel’s Tulpenland: “Dit is een fascinerende nieuwe mogelijkheid om meer bezoekers te trekken en om te groeien als park. Zover wij weten zijn wij de eerste toeristische attractie in Nederland, zelfs in Europa, die gebruik gaat maken van deze revolutionaire technologie. We zien de iBeacon techniek als een interessante manier om onze bezoekers te betrekken bij ons park en vooral ook om aansluiting te vinden bij de belevingswereld van de jeugd.”

Met de iBeacons en app hebben bezoekers toegang tot extra informatie. “Nu is het verhaal van de tulp, de geschiedenis en de moderne teelt op traditionele wijze te zien en te beleven. Met de app is het mogelijk om nog meer te kunnen vertellen en dan ook nog eens op een hele leuke manier” zei van de Hoek. “We kijken er naar uit om beeld en geluid te gebruiken en kunnen zelfs een quizelement toevoegen. Zo gaan we echt de diepte in met het verhaal van de tulp, de passie van Fluwel’s Tulpenland.”

CEO van LabWerk, Floris Boekel: “Dit is een geweldig kick-off project voor ons bedrijf. We zijn zeer enthousiast om de app voor Fluwel’s Tulpenland te ontwikkelen. iBeacons, en Labwerk’s platform, zijn de perfecte oplossing om elk deel van het tulpenverhaal te laten zien aan bezoekers terwijl ze door het park lopen. Dit is het begin van wat er mogelijk is met de iBeacon technologie. De toekomst van context aware content is veelbelovend.”

Bezoekers van Fluwel’s Tulpenland kunnen de app gebruiken vanaf de opening op 29 maart 2014.

 


Over LabWerk

Start-up LabWerk is een Amsterdams bedrijf dat innovatieve applicaties ontwikkelt welke gebruik maken van de iBeacon technologie. “Ons platform verbindt de off- en online wereld en maakt het bedrijven en organisaties mogelijk om te communiceren met hun doelgroep tijdens hun bezoek.” LabWerk’s platform creëert een unieke gebruikersbelevenis door context aware content te leveren. Voor meer informatie www.labwerk.com

Over Fluwel’s Tulpenland

Fluwel’s Tulpenland, gevestigd in het hart van de Noord-Hollandse bollenvelden, is een educatief park voor jong en oud over het ware verhaal achter de tulp. Ontdek de geschiedenis van de tulp, vanaf de oorsprong in het woeste gebergte van de Himalaya tot de hedendaagse bollenkwekerij in Sint Maartenszee.

Fluwel’s Tulpenland is open vanaf begin april tot eind augustus van 10:00 tot 18:00 uur.

De entree bedraagt € 7,50 per persoon, voor kinderen, families en groepen zijn er aparte tarieven. Bezoek www.fluwelstulpenland.nl voor meer informatie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht