Industry Wire

Geplaatst door EVBox

EVBox kiest voor Archetype voor haar communicatie en PR

Amsterdam – EVBox, internationaal marktleider in laadoplossingen voor elektrisch vervoer, heeft gekozen voor Archetype om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten in de Benelux, Frankrijk en de Verenigde Staten. Sinds enkele maanden ondersteunt Archetype EVBox bij de communicatie en PR-activiteiten.

Archetype gaat samen met EVBox de communicatiestrategie aanscherpen en lokale campagnes ontwikkelen om EVBox’s positie in de markt voor duurzame mobiliteit verder te versterken. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf bestaat dit jaar 10 jaar. In die 10 jaar zijn de markt van elektrisch rijden én EVBox sterk gegroeid. Zo heeft EVBox het voor elkaar gekregen om meer dan 120.000 laadpunten in ruim 70 landen wereldwijd te plaatsen. Het bedrijf draagt daardoor bij aan een emissievrije toekomst voor ons dagelijks vervoer en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde industry leader.

Liesbeth Kramer, Managing Consultant Archetype Benelux, stelt dat de missie van EVBox om duurzaam vervoer in zijn hoogste versnelling te zetten goed past bij het gedachtegoed van Archetype. “Wij zijn heel trots dat wij zo’n mooi bedrijf als EVBox mogen toevoegen aan ons klantportfolio. We werken graag samen met bedrijven die een positieve verandering teweegbrengen in onze maatschappij. Bovendien is EVBox een Nederlands bedrijf dat uitgegroeid is tot een sterke internationale speler op het gebied van duurzame mobiliteit. We kijken ernaar uit hen te ondersteunen bij hun verdere groei vanuit meerdere Archetype-kantoren’’, aldus Liesbeth Kramer.

Hoofd Public Relations & Event Marketing bij EVBox, Job Karstens, voegt toe: “Na het vergelijken van meerdere bureaus, hebben we in Archetype de juiste partner gevonden die ons kan helpen onze internationale ambities te verwezenlijken. Zowel op een internationaal als lokaal niveau heeft Archetype laten zien dat ze veel kennis en inzicht hebben in onze markt, en zijn ze bovendien, niet onbelangrijk, ook erg fijn om mee samen te werken!”

Lokale impact; internationale samenwerking

EVBox heeft Archetype niet alleen geselecteerd als partner in de Benelux, maar ook in Frankrijk en de Verenigde Staten zijn beide bedrijven een samenwerking gestart. Een Archetype-team in Amsterdam stuurt de drie internationale Archetype-teams aan om zo vanuit een centraal punt lokale impact te kunnen creëren.

De EV-industrie is een industrie die zich niet in alle landen in dezelfde fase bevindt. In Europa is EVBox al marktleider in de EV laad-industrie. De markt in de Verenigde Staten bevindt zich vergeleken met Europa nog in een vroeger stadium, waarbij de EVs met name in enkele staten zoals Californië sterk terrein winnen. Sinds een aantal jaar is EVBox ook actief in de Amerikaanse markt, met de ambitie om ook daar de marktleider te worden.

— EINDE PERSBERICHT —

Over Archetype

Archetype is een internationaal communicatie- en PR-bureau dat ’s werelds grootste merken in de tech-industrie helpt bij het vergroten van hun merkbekendheid. Met 650 nieuwsgierige en creatieve medewerkers verspreid over 20 kantoren wereldwijd, werkt Archetype samen met merken die industrieën op zijn kop zetten om de sterkste “magnetic brands”  ter wereld te bouwen via strategisch advies, creatieve oplossingen en ondersteuning op het gebied van communicatie, PR en digital.

Over EVBox

EVBox is de internationale leverancier van laadinfrastructuur en laadbeheersoftware voor elektrische auto’s. Als de dochteronderneming van ENGIE, heeft EVBox vandaag meer dan 120.000 laadpunten in ruim 70 landen geplaatst. Met behulp van slimme en schaalbare (snel)laadoplossingen voor onderweg, op het werk en thuis, draagt EVBox bij aan een emissievrije toekomst voor ons dagelijks vervoer.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht