Industry Wire

Geplaatst door Exact

Exact lanceert Exact Assistant: AI gedreven tool om ondernemers efficiënter te laten werken

Delft, 19 juni 2024 – Softwareontwikkelaar Exact lanceert Exact Assistant, een tool gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI), waarmee mkb’ers hun administratieproces kunnen versnellen en automatiseren. Exact Assistant is een generatieve AI-tool in Exact Online die vragen beantwoordt, proactief afwijkingen detecteert en de gebruiker inzichten biedt op basis van eigen data gecombineerd met externe bronnen. Hierdoor kunnen mkb’ers efficiënter werken en beter onderbouwde beslissingen nemen.

Exact maakt al sinds 2017 gebruik van AI om mkb’ers te helpen hun administratieve lasten te verlichten en besluitvorming te verbeteren. Zo kan de software van Exact met behulp van AI bijvoorbeeld facturen automatisch verwerken, betalingsherinneringen sturen en prognoses maken.

 

Next level automatiseren 

Joep Hoeks, Chief Product Officer bij Exact, vertelt trots: “Exact Assistant gaat nog weer een stapje verder dan bijvoorbeeld het automatisch verwerken van facturen en betalingsherinneringen sturen met behulp van AI. Exact Assistant fungeert als een persoonlijke assistent. De tool is geïntegreerd in Exact Online, ons online boekhoudprogramma, en is conversationeel gedreven. Dit betekent dat gebruikers in ‘gewone mensen taal’ met de assistent kunnen communiceren. Gebruikers van onze software kunnen met Exact Assistant niet alleen sneller werken, maar ook de kwaliteit van werk verhogen en hun kennis vergroten. Deze lancering is nog maar het begin en we zullen de assistent continu blijven uitbreiden.”

Helpende hand voor ondernemers
De assistent ontzorgt en denkt met gebruikers mee door:

 

  • Gebruikers te gidsen naar de juiste locatie in Exact Online, waardoor ze geen tijd meer verspillen aan het zoeken naar de juiste functionaliteiten.
  • Antwoord te geven op praktische vragen, gebaseerd op de Exact Online kennisdatabase.
  • Proactief actie gestuurde notificaties sturen, bijvoorbeeld bij afwijkingen in boekingsvoorstellen. Vanuit de notificatie kan de gebruiker deze direct oplossen. Ook kan Exact Assistant een klant een strenger debiteurenprofiel geven bij achterstallige betalingen.
  • De gebruiker te voorzien van waardevolle informatie over klanten, door eigen data tecombineren met externe bronnen. Niet alleen op basis van informatie uit Exact Online, maar gecombineerd met relevante, externe bronnen helpt de assistent de gebruiker met de voorbereidingen op een klantafspraak.

 

Mens en technologie versterken elkaar
Joep concludeert: “Met het motto ‘niet harder werken, maar slimmer’, willen we ondernemers ontzorgen en repeterende taken verminderen, zodat zij tijd over hebben voor het ondernemerschap. Onze Exact Assistant ondersteunt ondernemers bij administratieve processen, ze worden onafhankelijk geadviseerd op basis van eigen data. Hierdoor kunnen ze zelfstandig onderbouwde beslissingen nemen. We omarmen de inzet van AI, met als uitgangspunt dat mens en technologie elkaar versterken.”

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht