Industry Wire

Geplaatst door Excitor

Excitor maakt iPhone geschikt voor zakelijk gebruik

Nijmegen, sept 2008 – Excitor, toonaangevend leverancier van mobiele e-mail en devicemanagement, lanceert binnenkort een DME mobiele e-mail client voor het beheren van zakelijke e-mail met de iPhone. Deze lancering kenmerkt een nieuw tijdperk voor de iPhone, waarbij IT afdelingen de zekerheid hebben dat management en werknemers veilig toegang hebben tot zakelijke e-mail, documenten en contacten op hun iPhone wanneer ze niet aanwezig zijn op kantoor.

De nieuwe mobiele e-mail ondersteuning voor de iPhone biedt zonder twijfel enorme voordelen aan zakelijke gebruikers en IT afdelingen met de zekerheid dat er kan worden voldaan aan de hoog gestelde eisen op het gebied van veiligheid en data privacy. De DME e-mail client van Excitor biedt IT afdelingen de mogelijkheid om managers en werknemers gebruik te laten maken van hun iPhone voor zakelijk e-mail gebruik zonder dat er implicaties ontstaan op het gebied van veiligheid.

‘‘Excitor heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een DME e-mail client die volledig compatibel is met de iPhone. De annoncering van vandaag betekent dat de nieuwe generatie van iPhones tot de categorie professionele en veilige mobiele devices kunnen horen, die niet alleen geschikt zijn voor gebruik door consumenten”, aldus Carsten Eliot, CTO van Excitor.

De enige enterprise-class e-mail client op de markt
Volgens Eliot is de eerste iPhone DME e-mail oplossing beschikbaar vanaf oktober 2008.

“De eerste versie van de DME iPhone client zal synchronisatie van contacten en e-mail mogelijk maken voor zowel Microsoft Exchange als IBM Lotus Domino. Als enige oplossing in de markt met deze mogelijkheden, zal de DME iPhone client ook e-mail bijlagen ondersteunen, e-mail (sub)folders synchroniseren, e-mail zoekfuncties op de server mogelijk maken en gebruikers verkrijgen toegang tot hun globale contactfolders.”

Hiermee biedt DME de meest geavanceerde oplossing voor zakelijk iPhone gebruik aan ondernemingen als het gaat om de synchronisatie van e-mail en het waarborgen van de veiligheid.
“In tegenstelling tot andere vroege aanbieders heeft Excitor een volledig veilige e-mail client voor de iPhone ontwikkeld die niet enkel gebaseerd is op de IMAP protocol of web-based interfaces voor e-mail exchange,” vervolgt Eliot. “Dit maakt het mogelijk onze klanten te voorzien van een oplossing voor de iPhone met de best mogelijke beveiliging alsmede de efficiënte DME tools voor het beheer van mobiele devices.”

Excitor’s DME e-mail client voor de iPhone biedt hetzelfde hoge niveau van veiligheid en beheer als DME biedt voor andere mobiele devices. Mobiel verkeer naar de iPhone wordt versleuteld en alle berichten op de telefoon worden opgeslagen in een versleuteld formaat. De berichten worden enkel onversleuteld wanneer ze bekeken worden op de telefoon. Kenmerkend is voor DME mobiele e-mail oplossingen, op een mobiel device, dat deze altijd is beveiligd met een wachtwoord en authenticatie en volledig is geïntegreerd met zowel Microsoft Active Directory en Domino LDAP. Met deze beveiligingskenmerken hebben IT managers de zekerheid dat de iPhone geen bedreiging zal vormen voor de veiligheid van hun netwerk(en) en data.

iPhone ontwerp en uitstraling belangrijk voor management
”Er is weinig twijfel dat de iPhone een populair toestel is, waarbij het moderne ontwerp één van de belangrijkste redenen is voor de grote vraag. Het zakelijk gebruiken van een modern ontworpen mobiele telefoon is voor veel managers net zo belangrijk als het beschikken over de nieuwste technologieën voor persoonlijk gebruik,” aldus Torben Haase, CEO van Excitor.

”De meeste verzoeken die IT afdelingen krijgen voor de iPhone zijn van managers die hun iPhone privé hebben aangeschaft en deze wensen te gebruiken als zakelijke telefoon. Wij hebben sterke aanwijzingen dat deze trend zich voort zal zetten.”

Een belangrijk onderdeel van Excitor´s strategie
Excitor’s bedrijfsfilosofie bouwt op het idee dat alle medewerkers zouden moeten beschikken over een mobiele telefoon met toegang tot zakelijke e-mail.

“Wij zien twee belangrijke trends in de markt. Ten eerste staan bedrijven onder hoge druk om ervoor te zorgen dat alle mobiele devices in hun onderneming voldoen aan hoge veiligheidseisen – daaronder vallen dus ook mobiele telefoons, smartphones en PDA´s, ” zegt Eliot. “Daarnaast is mobiele zakelijke e-mail een belangrijk middel geworden voor zowel grote als kleine bedrijven, om werknemers mobiliteitsoplossingen te bieden die voldoen aan individuele behoeften en voorkeuren.”

“Voor ons was het een natuurlijke stap om onze DME e-mail client ook geschikt te maken voor de iPhone. Op deze wijze blijft Excitor een dynamisch en innovatief product leveren, die flexibel genoeg is en beantwoordt aan de diverse mobiele behoeften van een onderneming, waaronder de noodzaak voor een hoog beveiligingsniveau van bedrijfsdata op mobiele telefoons. Met onze nieuwe, veilige DME e-mail client voor de iPhone hebben we het mogelijk gemaakt om de iPhone te integreren in de huidige mobiele infrastructuur zonder concessies te hoeven doen op het gebied van veiligheid en beheersbaarheid.”

Gratis beschikbaar via de Apple Application Store
Zoals met alle andere applicaties die gebouwd zijn voor de iPhone, zal ook de DME oplossing worden gedistribueerd via de Apple Application Store. “De DME e-mail client voor iPhone zal zonder kosten verkrijgbaar zijn,” aldus Eliot. “Onze klanten en partners staan te trappelen om iPhone e-mail client te gaan gebruiken en we zijn hard bezig om de oplossing in de komende maanden beschikbaar te maken.”

De DME iPhone e-mail client kan gebruikt worden als de DME gateway server geïnstalleerd is en er DME gebruikerslicenties aanwezig zijn. De DME iPhone client zal geschikt zijn voor DME server versie 2.0 en hoger.

Over Excitor
Excitor is een softwarebedrijf die DME (Dynamic Mobile Exchange) ontwikkelt en verkoopt in Europa. Met kantoren en partners in de Benelux, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk is Excitor actief in de grootste markten voor mobiliteit, waar ze kleine, middelgrote en grote ondernemingen ondersteunen met de mobilisatie van hun werknemers alsmede het beheer van hun mobiele netwerk. DME geeft gebruikers toegang tot zakelijke e-mail, agenda, zakelijke documenten en contacten op mobiele telefoons, smartphones en PDA´s. Daarnaast zorgt DME ervoor dat ondernemingen een diversiteit aan mobiele apparaten centraal en effectief kunnen beheren, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. DME ondersteunt alle belangrijke mobiele besturingssystemen, draait op alle netwerken en is operator-onafhankelijk. De optimale integratie van device management, veiligheid, e-mail en PIM synchronisatie biedt de best mogelijke bescherming van data en apparaten, plus de laagste TCO beschikbaar in de markt. DME´s volledig geïntegreerde rapportage tool, Mobile Analyzer, biedt bedrijven complete statistieken en analyse van data- en spraakgebruik. Deze rapportage mogelijkheden in combinatie met de management tools van DME bieden bedrijven volledige controle over gebruikersgedrag, verkeerskosten en de handhaving van het veiligheidsbeleid. DME is een goed geteste oplossing en is sinds lange tijd in gebruik bij bedrijven als Ernst & Young, Handelsbanken, Marsh, Orkla, Siemens en Sterling. Ook ondernemingen actief in de automobielindustrie, bankwezen, energiebedrijven, financiële services, gezondheidszorg, verzekeringsmaatschappijen, professionele services en de publieke sector gebruiken DME.
Voor meer informatie:

Annette McKenzie, Media Relations
Telefoon +45 70 21 68 00
Email: annette.mckenzie@excitor.com
Web: www.excitor.com

Debbie Rog, Media Relations Benelux
Jibe! Marketing Services
Tel: +31 75 647 05 20
E: debbie.rog@excitor.com
Web: www.excitor.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht