Industry Wire

Geplaatst door Exotec

Exotec breidt R&D-team uit en benoemt Louis Esquerre-Pourtere tot Head of Design

Exotec , een wereldwijde speler op het gebied van magazijnrobotica, benoemt Louis Esquerre-Pourtere tot Directeur van de Research- en Development-afdeling. In zijn nieuwe rol wordt Louis Esquerre-Pourtere verantwoordelijk voor het orkestreren van de sterke groei van zijn team, terwijl hij de continuïteit van innovatie en prestaties van Exotec-producten waarborgt. Exotec is van plan in 2024 meer dan tachtig professionals op het gebied van R&D aan te nemen voor de vestigingen in Lille en Lyon.

Als Directeur R&D zal Louis Esquerre-Pourtere zich richten op het ontwikkelen van nieuwe producten die naadloos aansluiten bij de behoeften uit de markt en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Hiervoor wordt hij ondersteund door een team van 170 ingenieurs op het gebied van mechanica, elektronica, software-ontwerp en projectmanagers, verspreid over verschillende locaties in Frankrijk.

Louis Esquerre-Pourtere startte in 2020 bij Exotec, waar hij als eerste manager van de R&D-afdeling een cruciale rol heeft gespeeld bij het samenbrengen van gespecialiseerde teams en het ontwerpen van producten die aansluiten bij de logistieke behoeften van de klanten in verschillende sectoren.

Renaud Heitz, CTO en medeoprichter van Exotec: “De benoeming van Louis komt op een cruciaal moment voor Exotec. Hij krijgt de uitdaging om onze sterke groei te coördineren over meerdere locaties, terwijl hij blijft innoveren en de uitvoeringsnormen handhaaft en verbetert. We zijn ervan overtuigd dat hij alle kwaliteiten heeft om te slagen in deze uitdagingen!”

Louis Esquerre-Pourtere uit zijn enthousiasme over zijn nieuwe rol: “Ik ben trots en dankbaar voor deze kans om met zo’n getalenteerd team te werken. Samen zullen we streven naar excellente magazijnoplossingen en innovatie voor onze klanten.”

Exotec, dat al meer dan 7.000 van zijn iconische Skypod-robots heeft geproduceerd, zet zijn groei voort, vooral internationaal. De benoeming van Louis Esquerre-Pourtere sluit aan bij de visie van het bedrijf om gestructureerd te blijven groeien en zijn marktaandeel te vergroten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht