Industry Wire

Geplaatst door Q&A

Eye Wish Opticiens uitgeroepen tot ‘ABN AMRO Retailer of the Year the Netherlands’ 2020-2021

Tilburg, 29 oktober 2020 – Eye Wish Opticiens is vanavond uitgeroepen tot ‘ABN AMRO Retailer of the Year the Netherlands’ 2020-2021. Ook sleepte zij de eretitel ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ 2020-2021 in de wacht. Zooplus won de ‘ABN AMRO Webshop Award the Netherlands’ 2020-2021. Frits van Eerd van Jumbo is uitgeroepen tot ‘ABN AMRO Retail Executive of the Year’ 2020-2021 en het managementteam van Zeeman won de vakprijs ‘ABN AMRO Retail Managementteam of the Year’ 2020-2021. De ‘ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year’ 2020-2021 is dit jaar door MUD Jeans gewonnen. De winnaars werden bekendgemaakt via een online event, uitgezonden vanuit de studio van First Impression in Tilburg.

In de afgelopen maanden beoordeelden consumenten hun favoriete retailers voor de publieksprijzen ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ en ‘ABN AMRO Webshop Award the Netherlands’. Op 21, 22 en 23 september zijn de winnaars van de categorieprijzen bekendgemaakt. Deze winnaars maakten hierdoor kans op de overalltitels. Eye Wish Opticiens werd verkozen tot ‘ABN AMRO Retailer of the Year the Netherlands’ 2020-2021 en liet hiermee de overige genomineerden achter zich. In de ogen van de consument verdient Eye Wish Opticiens ook de titel ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’. Zooplus sleepte de ‘ABN AMRO Webshop Award the Netherlands’ in de wacht.

‘ABN AMRO Retailer of the Year’ 2020-2021 vakprijzen

Frits van Eerd van Jumbo won de vakprijs ‘ABN AMRO Retail Executive’ 2020-2021. Hieronder een overzicht van de volledige top 5 Retail Executive:

Frits van Eerd (Jumbo)
Hajir Hajji (Action)
Hans Geels (Dille & Kamille)
Marit van Egmond (Albert Heijn)
Michiel Witteveen (Mirage Retail Group)

Het managementteam van Zeeman schreef met 40 procent van de stemmen de vakprijs ‘ABN AMRO Retail Managementteam’ 2020-2021 op zijn naam. De top 5 Retail Managementteam ziet er als volgt uit:

IKEA
Picnic
Rituals
Swiss Sense
Zeeman

De winnaars van de vakprijzen ‘ABN AMRO Retail Executive’ en ‘ABN AMRO Retail Managementteam’ zijn vastgesteld nadat een jury de beste executives en managementteams heeft genomineerd. Tijdens het ‘ABN AMRO Retailer of the Year’ overall event konden retailers hun stem uitbrengen. Nadat de stemmen van vakgenoten waren verzameld, namen de winnaars de award in ontvangst.

MUD Jeans won de vakprijs ‘ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year’ 2020-2021. Hieronder een overzicht van de volledige top 3 sustainable retailers:

De ‘ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year’ is een juryprijs binnen het concept ‘Retailer of the Year Nederland’. De jury, bestaande uit Henk Hofstede (Sector Banker Retail Commercial Clients, ABN AMRO), Evelijn Vissers (Business Consultant Retail, Q&A), Margreet van Schaijck (Brand Manager, Lush Europe NL & BE), Elfrieke van Galen (Partner, TheRockGroup), Michiel van Yperen (Transitionmanager, MVO Nederland) en Meike Koster (Marketing & Communications Manager, Max Havelaar) nomineerden op basis van zes criteria welke drie duurzame retailers in Nederland het beste presteren. Op het overall-event van de ‘ABN AMRO Retailer of the Year’ verkiezingen kregen de aanwezige retailers de kans om het oordeel van de jury te beïnvloeden door hun stem uit te brengen op één van de drie genomineerden. Het juryoordeel bepaalde voor 50 procent de uitslag van de prijs. De overige 50 procent is door stemmen bepaald.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht