Industry Wire

Geplaatst door FACTRIS

Factris investeert en breidt uit in Litouwen

Factris voegt zijn activiteiten samen met het onlangs overgenomen Litouwse fintech-bedrijf Debifo. Door te investeren in het team met developers in Litouwen wil Factris het factoringplatform verder ontwikkelen, met als doel om op termijn een Europese leider te worden op het gebied van werkkapitaaloplossingen voor het mkb. Het Litouwse team van Factris groeit al behoorlijk en zal naar verwachting in de komende 18 maanden minstens 30 extra medewerkers in dienst nemen.

Factris verstrekt werkkapitaal aan het mkb in heel Europa door het overnemen van onbetaalde facturen. Het platform combineert diepgaande financiële kennis met nieuwe technologieën, waardoor eenvoudige verwerking, sterke risicobeperking en geautomatiseerd kredietbeheer mogelijk is. Factris wordt ondersteund door het Europese durfkapitaalfonds speedinvest f en heeft sterke financiële partners. Hierdoor kan het bedrijf een concurrerende factoring fee aanbieden aan het mkb.

In Litouwen is Debifo is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevend factoringbedrijf voor het mkb. Debifo heeft inmiddels meer dan 85 miljoen aan werkkapitaal verstrekt aan meer dan 350 bedrijven. Door het samengaan met Factris is Debifo in staat zijn processen te verbeteren, kosten te verlagen en op te schalen in de Baltische regio.

Volgens Brian Reaves, CEO van Factris, trok Litouwen met name de aandacht vanwege de grote aandacht voor fintech en de hoopopgeleide werknemers. Ook de mogelijkheid om een gespecialiseerde banklicentie aan te kunnen vragen trok Factris naar Litouwen.

“De fintech-sector in Litouwen hoort niet alleen te groeien in de zin van het aantal nieuwe bedrijven en personeelsbestand, maar juist ook in de verscheidenheid aan diensten. Bedrijven zoals Factris die voor Litouwen kiezen, zorgen ervoor dat de fintech-sector in ons land volwassener wordt. Ook kunnen onze specialisten hierdoor nog meer ervaring opdoen met de ontwikkeling van diverse technische oplossingen”, aldus Virginijus Sinkevičius, de Litouwse minister van Economie en Innovatie.

Factris is van plan om ongeveer 8 miljoen euro te investeren in Litouwen voor de introductie van nieuwe technologieën, verbetering van de dienstverlening en uitbreiding van de factoringactiviteiten op de Litouwse markt. Speedinvest en Optima Investments zetten zich in om de Europese expansie van Factris te ondersteunen met extra kapitaal voor de overname van andere Europese werkkapitaalverschaffers.

Voor Mantas Katinas, General Manager van Invest Lithuania, is Factris een welkome toevoeging aan de snelgroeiende fintech community van het land. “De komst van Factris is een duidelijk signaal dat fintech-talent in Litouwen over dezelfde vaardigheden en gedrevenheid beschikt als talent binnen andere Europese fintech-bedrijven. Het feit dat de vooruitstrevende houding van Bank of Lithuania Factris heeft aangetrokken, is tevens een bevestiging van ons fintech-ecosysteem.”

Over Factris

Factris is een fintech-bedrijf dat factoring aanbiedt aan kleine en middelgrote bedrijven op een persoonlijke en efficiënte manier. Factris neemt openstaande facturen over, zodat ondernemers zich kunnen focussen op de groei van hun bedrijf. Partners profiteren van de schaalbaarheid en robuustheid van het Factris factoring platform. Factris biedt stabiliteit en schaalbaarheid door middel van technologie en gedeelde processen en middelen, waardoor partners de persoonlijke en lokale aanpak kunnen bieden die klanten nodig hebben.

Vind meer informatie op: www.factris.com

Over Debifo

Debifo is medio 2015 gestart met het aanbieden van oplossingen voor factuurfinanciering voor het midden- en kleinbedrijf in Litouwen. Debifo heeft in Litouwen een leidende positie door meer dan 85 miljoen euro werkkapitaal te verstrekken aan meer dan 350 bedrijven. Debifo heeft de award gewonnen voor de financiële dienst van het jaar, uitgereikt door de Lithuanian Business Confederation.

Vind meer informatie op: www.debifo.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht