Industry Wire

Geplaatst door MicroStrategy

FC Barcelona lanceert ´FCB Alert´, de nieuwe Facebook app van MicroStrategy

MicroStrategy, wereldwijd aanbieder van business intelligence, kondigt vandaag aan dat FC Barcelona zijn FCB Alert heeft gelanceerd. Deze Facebook-applicatie maakt het contact met de wereldberoemde voetbalclub intensiever, persoonlijker en interactiever. Met 28 miljoen Facebook-fans is FC Barcelona de sportclub met wereldwijd de meeste Facebook-aanhangers.

FC Barcelona heeft veel van ‘s werelds beste spelers op het veld staan en wordt vanwege het unieke spel wereldwijd bewonderd door voetbalfans. Buiten het veld heeft het team nu een technologisch platform waardoor er meer interactie mogelijk is met de wereldwijde en snel groeiende Facebook fanclub.
Met FCB Alert, kunnen fans:
– Gebruik maken van het aanbod aan games, fan polls en een interessante verzameling video- en multimediamateriaal. Al deze content kan gedeeld worden met andere Facebook-fans.
– Het nieuws rond het team en betrokken organisaties volgen, dat wordt verzameld van websites, Facebook-pagina’s, Twitter en blogs en wordt aangeboden op een makkelijk te vinden en continu bijgehouden pagina.
– Op één centrale plek alle Facebook events bekijken die georganiseerd worden door de club.
– Exclusieve aanbiedingen van het team en de spelers ontvangen.
– FC Barcelona merchandise en uitrusting aanschaffen via de storefront op Facebook.
Het Alert platform kan Facebook-fans overal ter wereld bereiken, en de inhoud kan op maat gemaakt worden voor bepaalde groepen of individuen, gebaseerd op hun interesses en demografische en geografische gegevens, waarbij gebruik gemaakt wordt van de data die in Facebook besloten ligt.
‘Alert is de perfecte manier om de enorme schare Facebook-fans, zowel lokaal als wereldwijd, te bereiken met exclusieve aanbiedingen en interessant nieuws’, zegt Didac Lee, Board Member van New Technologies, FC Barcelona. ‘Door gebruik te maken van het Alert platform maken we een grote stap voorwaarts op verschillende fronten. In contact zijn met onze fanbase op een persoonlijk niveau is waar we het voor doen, en de technologie van MicroStrategy maakt het mogelijk om deze missie te realiseren.’
‘Het is boeiend om te zien hoe FC Barcelona grenzen op het gebied van interactie met fans weet te verleggen,’ zegt Sanju Bansal, Chief Operating Officer van MicroStrategy. ‘We kijken er naar uit om samen met FC Barcelona een exclusief en rijk aanbod van content te creëren voor hun 28 miljoen man sterke fanbase.’
Over FC Barcelona
Futbol Club Barcelona is een professionele voetbalclub, gebaseerd in Barcelona, Spanje. De club is in 1899 opgericht door een groep Zwitserse, Engelse en Catalaanse voetballers onder leiding van Joan Gamper en is het symbool geworden van de Catalaanse cultuur en het Catalanisme, onder het motto ‘Més que un club’ (meer dan een club). Het is ’s werelds tweede rijkste voetbalclub in termen van inkomsten, met een jaarlijkse omzet van € 398 miljoen. FC Barcelona is de huidige Spaanse en Europese kampioen. Kijk voor meer informatie over FC Barcelona op www.fcbarcelona.com of kijk op Facebook (http://www.facebook.com/fcbarcelona) en Twitter (http://twitter.com/FCBarcelona).

Over MicroStrategy
MicroStrategy, opgericht in 1989, is een van de marktleiders op het gebied van Business Intelligence (BI). MicroStrategy levert geïntegreerde rapportage-, analyse- en monitoringsoftware die toonaangevende organisaties op wereldwijde schaal, elke dag opnieuw, helpt bij het nemen van nog betere zakelijke beslissingen. MicroStrategy’s business intelligence platform levert bruikbare informatie aan zakelijke gebruikers via e-mail, web en mobiele apparaten, waaronder de iPhone, iPad en BlackBerry. Met meer dan 2.800 tevreden klanten en meer dan 500 technologie-en-integratie partners, heeft MicroStrategy bewezen de meest complete oplossing voor business intelligence te leveren. Bedrijven kiezen voor MicroStrategy vanwege het gebruikersgemak, het verfijnde analytische vermogen en de superieure gegevens- en gebruikersschaalbaarheid. MicroStrategy biedt gratis rapportage software die gedownload kan worden van de website: http://www.microstrategy.com/freereportingsoftware. Meer informatie over MicroStrategy (Nasdaq: MSTR) is beschikbaar via http://www.microstrategy.nl. MicroStrategy is ook te volgen via twitter: http://twitter.com/microstrategynl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht