Industry Wire

Geplaatst door FIBARO

FIBARO presenteert Home Center 3 op de CES 2020

De gateway is de spil in een smart home systeem, het is de basis van de automatisering en zorgt dat alle apparaten werken zoals we deze dagelijks nodig hebben. De nieuwe FIBARO Home Center 3 is de meest krachtige gateway voor een draadloos smart home op de markt. Het apparaat is sneller, veiliger en uitgebreider dan zijn voorganger. Naast het Z-Wave protocol, heeft de Home Center 3 ondersteuning voor de meest populaire protocollen, zoals Nice, ZigBee en Wi-Fi. De Home Center 3 is ontworpen met de meest efficiënte en kwalitatief hoogwaardige componenten om ervoor zorgen dat het apparaat jarenlang aan de top blijft presteren. Het FIBARO productie- en ontwikkelingsproces is in overeenstemming met de filosofie om de CO2 voetafdruk te minimaliseren.

Eén apparaat voor iedere oplossing

De Home Center 3 beschikt over een managementsysteem voor apparaten van FIBARO en hardware van andere fabrikanten gebaseerd op het Z-Wave protocol en tot 100 apparaten van Nice. Tevens is het apparaat ZigBee ready, gebruikers kunnen hiermee hardware met het ZigBee protocol integreren. De krachtige componenten van de Home Center 3 zijn ontworpen om door middel van software updates nieuwe functies aan het systeem toe te voegen. Voor een breed netwerkbereik beschikt de HC3 over een Ethernet poort en Wi-Fi zodat de gateway overal in huis geplaatst kan worden. Vanaf vandaag hebben we het over de meest geavanceerde smart home gateway op de markt, een apparaat dat klaar is voor de toekomst. De Home Center 3 is een nieuwe mijlpaal binnen de draadloze smart home markt.

Meer dan krachtige componenten

Gebruikmakende van haar uitgebreide kennis van de markt, heeft de Home Center 3 een zeer stijlvol en esthetisch design. Daarnaast gaat het niet alleen om het ontwerp, gevoel speelt ook een belangrijke rol. Het elegante design van de Home Center 3 wordt gekarakteriseerd door de stijlvolle kleur combinatie, er is gekozen voor zwart met koper. De behuizing is bedekt met “soft-touch” technologie, waardoor vingerafdrukken niet zichtbaar zijn op het apparaat. Het stijlvolle design zorgt dat het apparaat overal geplaatst kan worden zonder de omgeving te verstoren. De gateway is daarmee perfect naast andere apparatuur te plaatsen in het bestaande interieur design.

10 jaar smart home ervaring

Het ontwikkelen van nieuwe apparaten betekent veel voor FIBARO, gebruikerservaring stelt ons in staat om functionaliteiten te ontwikkelen die relevant zijn voor onze gebruikers. De Home Center 3 is ontwikkeld op basis van 10 jaar ervaring binnen de smart home markt en dankzij suggesties van onze “power users”, smart home installateurs en FIBARO ambassadeurs van over de hele wereld. De resultaten zijn duidelijk zichtbaar, om een aantal voorbeelden te noemen: het apparaat beschikt over ingebouwde antennes – optimaal geconfigureerd voor uitstekend draadloos bereik, een bedrade LAN verbinding met de router is niet meer noodzakelijk – een Wi-Fi verbinding is soms wenselijk, een intuïtieve systeem wizard voor de eerste installatie van het smart home systeem en een geavanceerde configuratie mogelijkheid voor installateurs.

Net als ieder ander apparaat van FIBARO moet de gloednieuwe Home Center 3 omgaan met intensieve ontwikkelingen, voortdurende innovaties en groeiende eisen van elektronica en haar gebruikers. De Home Center 3 is een duurzame gateway die het overgrote deel van de veranderingen in de smart home industrie kan aanpakken. Het idee is om de problemen van klanten op te lossen en de CO2 voetafdruk te minimaliseren. Veel slimme apparaten welke door gerenommeerde fabrikanten op de markt worden gebracht, zullen standaard updates krijgen met een blijvende compatibiliteit en integratie verwachting

De Home Center 3 waarborgt een voortdurende doorontwikkeling van haar overkoepelende compatibiliteit van de verschillende producten van andere fabrikanten. Hiermee is de FIBARO Home Center 3 uniek in zijn soort.

Veiligheid en stabiliteit van het systeem

De stabiliteit en beveiliging is altijd een kernpunt voor FIBARO. Daarom is het samenwerkingen aangegaan met internationale leiders op het gebied van veiligheid, zoals Kapersky Lab. De samenwerking heeft als doel om uitstekende bescherming te bieden tegen het aantal groeiende hacking-activiteiten. Gecodeerde gegevensoverdracht is één van de eerste manieren ter bescherming tegen zowel lokale- als externe verbindingen. Door deze toepassingen kan het apparaat veilig lokaal (zonder internet) en met cloud-toegang werken. Hierdoor is er altijd toegang tot de belangrijke systeem functionaliteiten en is er bijvoorbeeld geen risico dat het alarmsysteem gedeactiveerd wordt, zonder internetverbinding.

De beveiliging wordt bewaakt door een dual boot systeem met zowel een lokale- als een cloud back-up, een 4-core 1,2GHz processor en 2GB werkgeheugen. De smart home gateway is significant sneller dan andere apparaten op de markt en voert in een handomdraai meerdere taken uit met behoud van de stabiliteit van het systeem. De Home Center 3 heeft het VDE certificaat ontvangen, een onafhankelijke onderzoekseenheid die de elektrische veiligheid garandeert: CB Certificaat en EU-Type Examination Certificaat.

Gewaardeerd door beginners en experts.

De gateway biedt een intuïtieve wizard waarbij een stap-voor-stap installatie van het systeem mogelijk is. De wizard bevat de belangrijkste instellingen voor de automatisering en een set van functies die de meest voorkomende gebruikersbehoeften oplossen. Het is de eenvoudigste manier om een FIBARO smart home te creëren. De meer ervaren gebruikers en experts zullen de honderden functies waarderen zoals de mogelijkheid om automatiseringen aan te passen met tools als block scenes, LUA acties en Quick Apps. Met zulke brede mogelijkheden binnen één smart home systeem is de enige limitering je eigen fantasie!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht