Industry Wire

Geplaatst door TEDx

Finalisten Startup Award 2018 bekend

Voor de vierde editie van TEDxAmsterdamWomen Startup Award 2018 bood Epicenter te Amsterdam, een zeer stijlvol podium aan startende ondernemers én de meer dan 200 bezoekers. Na een sfeervolle avond maakte de jury, bestaande uit Kasia Blicharz (Deloitte), Dorianne Richelle (Facebook), Ilse van Gasteren (Clifford Chance), Nhi Phan (TEDxAmsterdamWomen), Cara Antoine (Microsoft) en Tineke Bakker – van der Veen (Boeing), de finalisten bekend: Venopi, CodeGorilla en Closure. Tijdens TEDxAmsterdamWomen, op donderdag 6 december in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) te Amsterdam, strijden zij voor de titel Startup Award 2018.
Venopi
Ivana Setiawan biedt met Venopi een online marktplaats voor het delen van ruimtes. Het biedt mensen een tweede inkomen en heeft het doel lokale ondernemers te versterken en draagt daardoor actief bij aan de deeleconomie.
Venopi: “Wat we doen, doen we om nuttig te zijn. Voor de gemeenschap en voor de persoon achter de onderneming. Als zij succesvol zijn, zijn wij succesvol.”
CodeGorilla
Diem Do biedt met CodeGorilla een trainingsmethode aan om iedereen te leren coderen ongeacht je afkomst, gender, voorkeuren en opleidingsniveau. Deze sociale startup helpt met het diversificeren van de tech industrie.
CodeGorilla: “Wij zijn trots om als social entrepreneur een finalist te zijn. Ook omdat we hiermee bewijzen dat getalenteerde ondernemingen niet alleen uit de Randstad hoeven te komen.”
Closure
Graciëlla van Hamersveld en Chantal van der Velde bieden met het digitale platform Closure een oplossing voor de emotionele, financiële en tijdrovende nasleep als een geliefde komt te overlijden.
Closure: “Het ontmoeten van andere vrouwelijke ondernemers, die er weinig zijn, is al ontzettend waardevol. Daarnaast is het als startup lastig om serieus genomen te worden door grote bedrijven en TEDxAmsterdamWomen helpt daarmee.”
Marian Spier, Founder TEDxAmsterdamWomen: De TEDxAmsterdamWomen Startup Award is een groot succes. Wij bieden vrouwelijke startende ondernemers een podium aan waardoor zij meer zichtbaarheid krijgen en een invloedrijk netwerk via onze partners worden aangeboden om hun bedrijf zo snel mogelijk te kunnen opschalen. Het succes heeft ertoe geleid dat wij voor de Startup Award dit jaar een Europese prijs in ondernemerschap van de Europese Unie hebben ontvangen.
Nhi Phan, Head of Startup Award: “Het succes zien wij ook terug in het aantal aanmeldingen dat ieder jaar toeneemt. Door de toenemende populariteit van de Startup Award zijn we begonnen met de online webseries, waarbij iedereen de volledige Startup Award journey kan volgen.”
Run op toegangskaarten
Net als ieder jaar houdt de organisatie een selectieproces voor toegang tot het event op 6 december in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) te Amsterdam. Uit alle belangstellenden worden 400 gasten uitgenodigd om aanwezig te zijn. Vrouwen (en mannen) die aanwezig willen zijn bij het evenement kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief. De uitnodiging om tickets te kopen wordt via de nieuwsbrief gecommuniceerd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht