Industry Wire

Geplaatst door Future Factor

Finland belooft ten minste 1% van alle EU-burgers op te leiden over de basisprincipes van AI

Op 31 December 2019 neemt Kroatië het voorzitterschap van de Raad van de EU over van Finland. Het Finse voorzitterschap stond de afgelopen zes maanden in het teken van “een duurzaam Europa – een duurzame toekomst”. Finland wilt graag een blijvende herinnering geven van hun voorzitterschap en -in plaats van zijden stropdassen en sjaals te schenken- maakt het Scandinavische land de kunstmatige intelligentie cursus Elements of AI voor alle Europese burgers toegankelijk.

Finland zal Elements of AI aan alle Europese burgers geven met als doel om Europeanen kennis te laten maken met de basisprincipes van Artificiële Intelligentie. Het initiatief is zojuist in Brussel aangekondigd, als reactie op de transformatie van de werkzaamheden en ter versterking van het digitale leiderschap van Europa.

“Deze investering heeft drie doelstellingen: investeren in de vaardigheden van mensen, het vergroten van het praktische inzicht van de EU-burgers in het potentieel van kunstmatige intelligentie, en het versterken van Europa’s digitale leiderschap en daarmee het concurrentievermogen”, aldus de voormalig Finse minister van Arbeid, Timo Harakka.

Elements of AI is een online-cursus gecreëerd door het internationale technologiebedrijf Reaktor en de universiteit van Helsinki. De cursus heeft meer dan 200K studenten uit meer dan 110 landen en is wereldwijd erkend. Met het nieuwe EU-initiatief wordt de cursus op maat gemaakt voor elk EU-land en vertaald naar  lokale talen in 2020-2021, waardoor de cursus toegankelijker wordt voor alle Europese burgers.

De case video over Elements of AI kun je hier vinden en de webcast van de aankondiging kun je hier vinden.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht