Industry Wire

Geplaatst door AdviceRobo

Fintech AdviceRobo lanceert PSD2 Categorisatie Robot voor kredietverstrekkers

AdviceRobo lanceert een nieuwe PSD2 API tool voor kredietverstrekkers. Deze API tool, CatRobo genoemd, categoriseert betaaldata en voorspelt vroegtijdig mogelijke betaalachterstanden. De Payment Services Directive 2 (PSD2) is nieuwe Europese regelgeving voor betaaldata van consumenten en bedrijven en heeft als doel meer concurrentie tussen banken te creëren, innovatie te stimuleren en consumenten te beschermen. In veel EU landen is PSD2 al geïmplementeerd. Banken verkennen nu de mogelijkheden om betaaldatadiensten te ontwikkelen en te verbeteren.
Met de AdviceRobo CatRobo API lanceert de Nederlandse fintech onderneming de allereerste pan-Europese tool om betaaldata te categoriseren en daarmee betaalachterstanden te voorspellen. Hiermee zijn banken beter in staat betaaldata te gebruiken in hun kredietbeslissing.

Voordelen voor kredietverstrekkers
AdviceRobo biedt credit riskmanagement oplossingen op basis van kunstmatige intelligentie (AI). De afgelopen 6 maanden heeft AdviceRobo, samen met KPMG, een nieuwe AI-toepassing ontwikkeld met betaaldata van consumenten die een lening aanvragen. Met veel meer inzicht in de verschillende uitgaven- en inkomsten-categorieën helpt AdviceRobo kredietverstrekkers een betere kredietbeslissing te nemen. Hierdoor is een geavanceerde voorspelling van betaalachterstanden op individueel niveau mogelijk.
De CatRobo tool categoriseert inmiddels 70% van alle betaaltransacties automatisch. Kredietverstrekkers besparen ontwikkelkosten en kunnen snel profiteren van de extra data waarmee ze de concurrentie een slag voor kunnen zijn. De CatRobo drijft op AdviceRobo’s kennis van AI en gedrags- en psychografische modellering.

Toepassing
De API vertaalt automatisch de verschillende dataformats zoals Nederlandse banken die hanteren. Voor banken in andere EU-landen maakt AdviceRobo de API binnen een paar weken op maat.
CEO van AdviceRobo, Diederick van Thiel, is enthousiast over de nieuwe revolutionaire API. “De tool voorziet in de behoefte in credit riskmanagement om meer grip te krijgen op de kwaliteit van de klantendatabase. De samenwerking met KPMG in de ontwikkeling van deze tool maakt me trots omdat het de kracht laat zien om samen een gezondere financiële wereld te creëren”.

Over AdviceRobo
AdviceRobo is een Fintech met innovatieve credit riskmanagement oplossingen. Het kernproduct is de beste psychografische kredietscore die gebruikt wordt in de acquisitie van nieuwe kredietklanten in 15 landen over de hele wereld.
Diederick van Thiel en Rosali Steenkamer hebben AdviceRobo in 2015 opgericht om met gedrags big data software voorspellende en voorkomende kredietrisicoservices te maken. AdviceRobo heeft kantoren in Amstelveen, Londen, Parijs en Tokio.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht