Industry Wire

Geplaatst door Edeas

Fiper: volg supersnel ongefilterd je eigen nieuws

Vandaag de dag kun je alles volgen via je smartphone. Vrienden volg je op Facebook, influencers op Instagram, opiniemakers op Twitter, professionals op Linkedin. Maar hoe volg je het nieuws op jouw manier, met alleen de media die je zelf selecteert? Tot nu toe ging dat niet zo makkelijk.

Tot nu toe, want nu is er Fiper 1.0! Een gratis supersnelle Nederlandse app waarmee nieuws volgen uit verschillende media écht soepel wordt. In een glasheldere interface voeg je media toe die jij wilt volgen: van grote krantensites tot kleine, onbekende blogs.

Volg als sportfanaat naast AD en NOS ook gespecialiseerde sites als Voetbalprimeur, Schaaksite of Wielerflits. Loop razendsnel door tientallen tech-blogs. Blader in één tijdlijn door Cosmo, Elle én NSMBL. Woon je in een dorp waar de grote media niet komen? Geen nood: je voegt zo een lokaal medium toe!

RSS-app vernieuwd
Dit is mogelijk omdat Fiper niet alleen een nieuwsapp is, maar ook een volwaardige RSS-app, waaraan je werkelijk álle media kunt toevoegen. Daarbij heeft Fiper flink wat vernieuwingen, waardoor alles veel makkelijker werkt en er veel strakker uitziet dan in traditionele RSS-apps, die zijn ontworpen voor specialisten die weten hoe je met RSS-feeds moet omgaan. Fiper is juist gericht op de gebruiker die niet eens weet wat RSS is.

Waar artikelen en media er in traditionele RSS-apps vaak onaantrekkelijk uitzien en traag laden, ziet de tijdlijn van Fiper er meer uit als Instagram. Dit omdat Fiper véél verder gaat dan andere apps met het vinden van de juiste koppen en foto’s van een artikel. Ook worden foto’s automatisch bijgesneden en verkleind. Zo zien alle media -klein en groot- er mooi uit. Voor artikelen gebruikt Fiper Google Amp, waardoor ook die vlot laden.

Ook de interface van Fiper is vernieuwend. In traditionele RSS-apps zitten media verborgen in een onhandig zij-menu; Fiper werkt met tabjes, veel gemakkelijker op je smartphone! Ook het bewerken, zoeken en ontdekken van media is in Fiper super eenvoudig.

Daarnaast is het in traditionele RSS-apps altijd onhandig om een nieuwe site toe te voegen, omdat je eerst in de website zelf het adres van de RSS-feed moet vinden. In Fiper vul je gewoon het adres van een website in, waarna Fiper automatisch de bijbehorende feed vindt. Het slimme algoritme speurt de site af en weet zelfs de meest verborgen feeds te vinden. Op de smartphone of tablet kun je -nog handiger- via het deelmenu een site naar Fiper sturen om die direct te volgen.

Zonder censuur en bubbels
Met Fiper kunnen gebruikers zich ontworstelen aan de destructieve algoritmes van Facebook en Google, met hun nieuws-bubbels en nepnieuws. In de tijdlijn van Fiper staat nieuws centraal, niet de winstoptimalisatie van een beursgenoteerd bedrijf uit de VS. Fiper biedt overzicht en diversiteit. Zonder nepnieuws, filters en bubbels. Nieuws lees je gewoon chronologisch: lekker oldskool #nofilter

Probeer het nu zelf en installeer Fiper 1.0 voor iOS of Android

Fiper 1.0 is een compleet vernieuwde versie van Fiper 0.8, die we als prototype in de app en play-store publiceerden. Die testversie kreeg al heel lovende recensies: 5 sterren van PC Active,
aanraders van iCulture
en Computeridee.

Kijk voor meer informatie op https://www.fiper.net. Kijk hier voor extra details over de app of bekijk de introductievideo.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht