Industry Wire

Geplaatst door Winnow

Forse besparing op voedselkosten catering door artificial intelligence toepassing Winnow Vision

ISS Facility Services is de eerste facilitaire dienstverlener in Nederland die Winnow Vision introduceert op één van haar grotere cateringlocaties. Met behulp van camera’s, slimme weegschalen en machinelearning “leert’ Winnow Vision om aankoopbeslissingen van voedselproducten aan te passen om voedselverspilling en overproductie te voorkomen. Op deze wijze kan tot wel 8% op de voedselkosten worden bespaard. ISS Facility Services en haar opdrachtgever PwC Nederland hebben als ‘early adopter partner’ de primeur in Nederland. Winnow is een startup die voortkomt uit het ISS Corporate Garage Open Innovation Programme, waarmee opdrachtgevers van ISS toegang hebben tot een open innovation platform.

Miljoenen maaltijden niet meer in de vuilnisbak

Winnow werkt al sinds oktober 2017 aan de technologie en deed verschillende pilots, o.a. met IKEA. De pilot toonde stelselmatig aan dat Winnow Vision de menselijke nauwkeurigheidsniveaus overtreft en chefs in de bedrijfskeuken in staat stelt om slimmere, meer winstgevende en efficiëntere keukens te runnen. Winnow heeft de commerciële keukens inmiddels geholpen om meer dan € 30 miljoen aan voedselkosten op jaarbasis te besparen, wat neerkomt op het voorkomen van meer dan 23 miljoen maaltijden die voorheen in de vuilnisbak belandden. De nieuwe, door Artificial Intelligence aangedreven Winnow Vision is inmiddels al in meer dan 75 keukens geïnstalleerd en de technologie zal dit jaar nog op een groot aantal locaties verder worden uitgerold.

Marc Zornes, CEO van Winnow:

“Voedselverspilling is een wereldwijd probleem, waarmee keukens over de hele wereld worstelen. Zonder zicht op wat er wordt verspild, verspillen keukens veel meer voedsel dan ze denken. Door de zeer reële kosten van voedselverspilling te begrijpen en te rapporteren – zowel naar de bedrijfsresultaten als naar het milieu – stelt Winnow Vision chefs in staat om actie te ondernemen. Met behulp van technologie die bij elk gebruik leert en verbetert, heeft Winnow Vision het vermogen om voedselverspilling op een wereldwijde schaal aan te pakken”.

Douwe Driehuis, innovation manager ISS bij PwC Nederland:

“We zijn er trots op dat we als toonaangevende facilitaire dienstverlener de primeur in Nederland hebben met deze introductie. Bij ISS zijn we met verschillende initiatieven actief om voedselverspilling tegen te gaan. Winnow Vision is vooral gericht op het voorkomen van voedselverspilling en gaat definitief zorgen voor een doorbraak. Chef-koks kunnen profiteren van volledige rapportage in hun keukens, helpen voedselverspilling tegen te gaan en geld te besparen”. 

Meer informatie via:

Winnow Vision Intro video

IKEA – Vision case study video

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht