Industry Wire

Geplaatst door Fourkites

FourKites ontvangt $10M strategische investering van Mitsui & Co. om supply chains in Azië-Pacific te transformeren

Toonaangevend supply chain visibility bedrijf FourKites heeft vandaag aangekondigd dat Mitsui & Co., Ltd. $10M investeert om het aanbod van FourKites in de APAC regio uit te breiden. De investering is de eerste fase in een langere strategische relatie tussen FourKites en Mitsui die de twee bedrijven tegen het einde van het jaar willen formaliseren.

De investering van Mitsui in FourKites is het resultaat van een jaar lang samenwerken van beide bedrijven, onder andere bestaande uit een uitgebreide due diligence door Mitsui van het supply chain visibility landschap. Het marktleidend aanbod van FourKites en de bewezen staat van dienst in de regio zijn de reden dat Mitsui van plan is om aanzienlijke middelen te investeren om FourKites’ dekking in APAC uit te breiden, inclusief verkoop, klantenservice, operations en product-lokalisatie, wat zal resulteren in een zeer gelokaliseerde oplossing voor de APAC-markt. Het strategische partnerschap richt zich in eerste instantie op Japan, met plannen om gezamenlijk uit te breiden in heel APAC.

Nadat in de afgelopen twee jaar FedEx, Zebra Technologies, Volvo Group Venture Capital AB en Qualcomm Ventures, LLC, al strategische investeringen deden, schaart nu ook industriegigant Mitsui zich achter FourKites. Mitsui – een wereldwijd conglomeraat met 16 business units in 63 landen – gebruikt zijn wereldwijde vestigingen, netwerk en informatiebronnen om multilateraal zaken te doen op het gebied van productverkoop, wereldwijde logistiek en financiering, internationale infrastructuurontwikkeling en meer.

“We zijn enthousiast om samen met FourKites bedrijven binnen alle industrieën en alle APAC- landen te voorzien van verbeterde supply chain visibility en efficiëntie”, zegt John Kenichi Kogiku, General Manager of Digital Solution Business Division bij Mitsui. “FourKites en Mitsui delen een cultuur van innovatie, integriteit en samenwerking, en een bredere visie voor het transformeren van wereldwijde supply chains. We kijken uit naar de samenwerking met FourKites om via digitalisering en automatisering onze wederzijdse doelen te bereiken.”

Het gezamenlijke initiatief met Mitsui is de meest recente strategische zet in de uitbreiding van FourKites in de APAC regio. Het bedrijf volgt momenteel internationale zendingen in 44 landen en gebieden in APAC, en in de afgelopen 12 maanden zag FourKites:

  • 240% groei van getrackte zendingen
  • 91% groei van nieuwe APAC-klanten
  • 70% groei van het aantal transporteurs dat ladingen trackt in APAC
  • 30% groei van het aantal havens dat in APAC wordt getrackt, nu een totaal van 270 havens in de regio
  • 315% groei van het aantal faciliteiten dat in APAC wordt getrackt, nu een totaal van 7.000 faciliteiten

“Als wereldwijde logistieke hub, doen bedrijven in heel APAC aanzienlijke investeringen in supply chain transformatie”,  zegt FourKites oprichter en CEO Mathew Elenjickal. “Gezien dit groeitraject, zijn we vereerd dat Mitsui FourKites heeft gekozen als partner om nieuwe niveaus van visibility naar de APAC regio te brengen. We zijn blij dat we Mitsui mogen verwelkomen in ons sterke netwerk van strategische investeerders die samenwerken om over de hele wereld een supply chain revolutie te ontketenen.”

De investering van Mitsui in FourKites volgt op verschillende belangrijke strategische investeringen van grote bedrijven, die in het bedrijf hebben geïnvesteerd om de toekomst van digitale supply chains te stimuleren. In juni kondigde FourKites een strategische investering van van FedEx aan, die het bedrijf zal gebruiken om FourKites X te ontwikkelen, een verbeterd visibility platform dat wereldwijde supply chains transformeert met data-inzichten uit de netwerken van beide bedrijven. In 2021 kondigde FourKites strategische investeringen aan van Qualcomm Ventures, LLC, Volvo Group Venture Capital AB en Zebra Technologies, waarin de marktleiders samenwerken aan geautomatiseerde, onderling verbonden en samenwerkende wereldwijde supply chains, die transport, magazijnen, winkels, vrachtwagens en meer omvatten.

 

Over FourKites

Toonaangevend supply chain visibility platform FourKites® laat visibility verder reiken dan transport naar werven, magazijnen, winkels en meer. Elke dag worden er meer dan 2,8 miljoen zendingen over de weg, per spoor, over zee, door de lucht, per pakketdienst en koerier getrackt, in een bereik van 200 landen en gebieden. FourKites combineert real-time data met krachtige machine learning om bedrijven te helpen bij het digitaliseren van hun end-to-end supply chains. Meer dat 1.100 van ‘s werelds bekendste merken — waaronder 9 van de top 10 CPG en 18 van de top 20 voedsel- en drankbedrijven — vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en meer flexibele, efficiëntere en duurzamere supply chains te creëren. Kijk voor meer informatie op https://www.fourkites.com/.

Over Mitsui

Mitsui & Co., Ltd. (8031: JP) is een wereldwijde handels- en investeringsmaatschappij met een diverse zakelijk-portefeuille die ongeveer 63 landen in Azië, Europa, Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Oceanië omvat. Mitsui heeft zo’n 5.500 werknemers en zet wereldwijd talent in om bedrijven te identificeren, te ontwikkelen en te laten groeien, in samenwerking met een wereldwijd netwerk van vertrouwde partners. Mitsui heeft een sterke en diverse portefeuille van kernactiviteiten opgebouwd in Minerale en Metalen Grondstoffen, Energie, Machines en Infrastructuur en Chemie sectoren.

 

Gebruikmakend van zijn sterke punten heeft Mitsui zich gediversifieerd buiten de belangrijkste winstpijlers om veelzijdige waarde te creëren in nieuwe gebieden, waaronder Energieoplossingen, Gezondheidszorg en Voeding, en door een strategische focus op snel groeiende Aziatische markten. Deze strategie is erop gericht groeikansen te creëren door gebruik te maken van enkele van de belangrijkste megatrends in de wereld: duurzaamheid, gezondheid en welzijn, digitalisering en de groeiende macht van de consument.

 

Mitsui heeft een lange traditie in Azië, waar het een diverse en strategische portefeuille van bedrijven en partners heeft opgebouwd die het bedrijf een sterk onderscheidend vermogen geeft, alle wereldwijde partners uitzonderlijke toegang biedt tot ’s werelds snelst groeiende regio, en zijn internationale portefeuille versterkt. Ga voor meer informatie over de activiteiten van Mitsui & Co naar www.mitsui.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht