Industry Wire

Fout parkeren wordt slim parkeren in regio Amsterdam

Iedereen kent de frustratie van een parkeerboete. Je bent net te laat terug bij je auto omdat je afspraak uitliep. En ja hoor, een bon! In de gemeente Haarlemmermeer was het helemaal raak vanochtend. Ondernemers met een busje of bedrijfswagen vonden de vervloekte prent onder de ruitenwisser. Het goede nieuws: het is hun allerlaatste bon! De ‘bonnen’ zijn uitgeschreven door MKB Brandstof, die met deze ludieke actie een slimme parkeer-app introduceert. Speciaal voor ondernemers.

Met de app ‘Parkeren met MKB Brandstof’ betaal je namelijk vanaf nu alleen voor de echte parkeertijd. Tot op de minuut, waardoor je nooit meer een boete riskeert. Maurice ter Bogt, algemeen directeur van MKB Brandstof trok deze ochtend erop uit om ondernemers te ‘verrassen’ met een allerlaatste parkeerbon. “Wij zijn eigenlijk een bedrijf dat anti-bon is. Vóór de ruit maar vooral ook áchter de ruit. Al die losse parkeerbonnetjes die je bij elkaar moet rapen voor je administratie. Ondernemers worden daar helemaal gek van. Als je parkeert met onze app zijn er geen bonnetjes meer. Maar je ziet de parkeerkosten netjes terug op de factuur.”

Betalen voor de echte parkeertijd, tot op de minuut

De app ‘Parkeren met MKB Brandstof’ toont de voordeligste parkeertarieven in de buurt. Met een simpele druk op de knop worden parkeeracties gestart en gestopt. Muntgeld of chipknip zijn niet meer nodig. Ondernemers betalen alleen voor de echte tijd dat ze geparkeerd staan, tot op de minuut. MKB Brandstof stuurt een gratis herinnering zodra de gebruiker vertrekt met een lopende parkeeractie. Dat bespaart een hoop geld.

Geen extra kosten

In tegenstelling tot alle andere parkeer-apps, rekent de app van MKB Brandstof geen abonnementskosten of kosten voor berichten en herinneringen. Naast het geldende parkeertarief berekent de app ‘Parkeren met MKB Brandstof’ alleen Euro 0,20 per parkeeractie (excl. BTW). En als u weer wegrijdt zonder de app stop te zetten, krijgt u een gratis herinnering.

Werk uit handen nemen

Voor de ontwikkeling van de parkeer-app heeft MKB Brandstof, bekend van de tankpassen voor MKB’ers en ZZP’ers, onderzoek gedaan naar behoeften van ondernemers onder zijn klanten. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers graag zowel tank- als parkeerkosten op een gespecificeerde factuur zouden willen ontvangen. Ook niet pashouders van MKB Brandstof kunnen de app gebruiken. Via iDeal kunnen zij een prepaid parkeertegoed aankopen. Prepaid gebruikers ontvangen maandelijks een niet-gespecificeerd overzicht van de totale parkeerkosten.

Over MKB Brandstof

MKB Brandstof geeft ondernemers grip op de administratie van tank- en parkeerkosten en daarmee rust in hun hoofd. MKB Brandstof is het bedrijf achter de beste tankpas voor ondernemers en is marktleider van niet merkgebonden tankpassen voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht