Industry Wire

Geplaatst door GSEA

Freek van Welsenis (Hable) wint de Global Student Entrepreneur Award 2020

Freek van Welsenis (1997) wint op 30 januari 2020 met zijn bedrijf Hable de Nederlandse finale van de Global Student Entrepreneur Award 2020 (GSEA). Met Hable, een Eindhovense startup gericht op toegankelijkheid voor smartphonetoetsenborden biedt Freek een innovatieve oplossing voor het gebruik van een smartphone voor blinden. Freek: “Met de prijs van GSEA gaan we dit voorjaar in Amerika onze eerste stappen zetten richting internationalisering van ons bedrijf.”

De jury, bestaande uit ondernemers Bas Janssens, Bianca van der Lee en Niels Bouwman, roemde Freek om zijn enorme passie waarmee hij een eenvoudige en praktische oplossing vond voor een probleem dat zich wereldwijd voordoet. Zijn plannen voor de toekomst, die onder meer een tool voor braille-onderwijs bevatten, getuigen volgens de jury van groot ondernemersinzicht.

Van Nederland naar Kaapstad
Op 30 januari 2020 streden de beste Nederlandse student-ondernemers om de GSEA. De prijs bestaat uit €10.000, exclusieve coaching én een podiumplek tijdens de internationale GSEA finale in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Over GSEA
GSEA is een internationale competitie die in maar liefst 50 landen georganiseerd wordt door de Entrepreneurs’ Organisation (www.eonetwork.org). Dit wereldwijde netwerk vóór en dóór ondernemers wil de nieuwste generatie ondernemers zien excelleren en biedt hen met deze competitie een flink steuntje in de rug. Iedere student, MBO, HBO en universiteit, met een geregistreerd bedrijf, had de kans om zich aan te melden voor de GSEA. Uit tientallen aanmeldingen kwamen vijf finalisten: Freek van Welsenis (Hable), Edward Hoogendoorn (Fuusje), Tristan Hofman (Gaiafood), Jos van der Veeken (Sirkel) en Timothy Hoolhorst (CareAbout).

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht