Industry Wire

Geplaatst door Freshheads

Freshheads scoort Grand Prix voor Nederland bij Red Dot Awards

TILBURG, 23 oktober 2020 – Digitaal bureau Freshheads uit Tilburg heeft een Grand Prix binnengesleept met het design voor de website van Human Rights Tattoo. Dat wordt vandaag officieel bekendgemaakt tijdens de online awardceremonie van Red Dot. De internationale Red Dot Awards worden jaarlijks uitgereikt aan het beste werk op het gebied van ‘communication design’, waarbij de jury specifiek let op de creativiteit, impact en kwaliteit van design.

De Grand Prix wordt slechts toegekend aan 7 van de 7000 inzendingen, afkomstig uit 50 landen. De website van Human Rights Tattoo is hiermee de enige Nederlandse winnaar en tevens de enige winnaar binnen de categorie ‘website’. Hiermee gooit Freshheads internationaal hoge ogen in de wereld van digitaal design.

Human Rights Tattoo: het winnende project

De website van Human Rights Tattoo brengt een fysiek kunstproject digitaal tot leven. Om mensen wereldwijd bewust te maken van het belang van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens tatoeëert Human Rights Tattoo sinds 2012 alle 6.773 letters van deze verklaring op de lichamen van mensen. Elke letter op een ander persoon ter wereld, die een eigen verhaal met zich meedraagt. Om die individuele verhalen met de wereld te delen, ontwikkelden Freshheads, Human Rights Tattoo en campagnemakers Toffey in 2020 de website voor dit project. Deze website heeft nu de hoogst haalbare prijs gewonnen bij de Red Dot-designaward. De jury zegt hierover: “Dit uitmuntende project maakt zichzelf hard voor mensenrechten en kruipt letterlijk onder je huid. De verhalen op de website complementeren de relevantie en kwaliteit van dit werk op ongekende wijze”.

Oprichter Human Rights Tattoo: erkenning in een moeilijk jaar

Zonder het concept achter dit maatschappelijke kunstproject had de website van Human Rights Tattoo deze prestigieuze prijs nooit kunnen ontvangen. Sander van Bussel, bedenker en oprichter van het project: “Het is een moeilijk jaar voor Human Rights Tattoo, omdat we niet kunnen reizen en niet kunnen tatoeëren. Onze ambities moeten on-hold, terwijl de mensenrechten meer onder druk staan dan ooit tijdens mijn leven. Deze prijs motiveert dan ook enorm om nóg meer impact te gaan maken, een stem te geven aan alle tattoo-dragers. Het is hun hoop en hun strijdvaardigheid die gehoord moeten worden.”

Twee prijzen

Red Dot werkt met gradaties in awards; de ‘normale’ Red Dot-award, de Best of the Best en de Grand Prix. In juli werd al bekend dat Freshheads met de inzending Human Rights Tattoo met slechts 54 andere projecten een Best of the Best had gewonnen. Vandaag werd bekendgemaakt dat Freshheads daar nog een schepje bovenop doet met de winst van de exclusieve Grand Prix-award. Dubbel prijs dus!

Over Red Dot

De Red Dot Design Award kent drie disciplines waarbinnen prijzen worden toegekend: product design, brands & communication design, en design concept. Met meer dan 18.000 inzendingen in totaal, behoort de Red Dot Award tot een van de grootste designwedstrijden ter wereld. www.red-dot.de

Over Freshheads

Freshheads versnelt digitale innovatie en groei. Samen met opdrachtgevers als Interpolis, YoungOnes en Human Rights Tattoo ontdekken wij kansen, en bouwen we digitale diensten en platformen. Onze aanpak: we onderzoeken eerst de potentie van een kans, beginnen klein, betrekken de doelgroep en maken prototypes. Het resultaat? Succesvolle diensten die organisaties écht helpen relevant te blijven in de snel veranderende wereld. www.freshheads.com

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht