Industry Wire

F-Secure en Nokia Solutions and Networks bundelen krachten

Rotterdam, 30 januari 2014 – Nu het mobiele malware-landschap nog complexer en geraffineerder wordt, gaan F-Secure en Nokia Solutions and Networks (NSN), ’s werelds grootste specialist in mobiele netwerken, samenwerken. Beide organisaties ontwikkelen innovatieve oplossingen teneinde de privacy van consumenten te waarborgen en mobiele apparaten van malware schoon te houden. De samenwerking is een combinatie van jarenlange ervaring en expertise om zo een antwoord te bieden aan het snel ontwikkelende tijdperk van mobiele malware.
Met de dalende verkoop van PC’s geven statistieken aan dat de malware-oorlog momenteel aan het mobiele front plaatsvindt. Het aantal nieuw ontdekte malware-bedreigingen blijft ieder kwartaal met 25%* groeien. Daarbij was het vorig jaar voor de eerste keer dat buiten App Stores Android-malware werd ontdekt in de vorm van malvertising en zogenaamde drive-by downloads. Mobiele botnets en premium SMS-versturende oplichtingspraktijken proberen de consument te misleiden.
Ondertussen verwachten consumenten meer beveiliging van hun Internet Service Providers (ISP’s). Onderzoek van F-Secure** wijst uit dat 54% bezorgd is over de online veiligheid wanneer er op een mobiel toestel wordt gesurft. Verder is 69% van mening dat de verantwoordelijkheid voor hun veiligheid bij de telecom- of internetprovider ligt. Dit standpunt vanuit de consumenten zal alleen maar meer steun krijgen nadat de grote omslag naar de cloud zal plaatsvinden.
“NSN gelooft sterk dat de allerbeste beveiliging alleen bereikt kan worden door de krachten van de experts te bundelen. NSN en F-Secure zijn een samenwerking aan het opzetten om mobiele gebruikers te beveiligen tegen de toenemende bedreigingen,” zegt Thorsten Robrecht, Vice President Portfolio Management bij Nokia Solutions and Networks.
“NSN is een wereldwijde speler, en we zijn blij met hen samen te werken,” aldus Samu Konttinen, Customer and Market Operations bij F-Secure. “We zijn blij om bij NSN aan te sluiten waardoor we proactief de problemen kunnen tackelen die mobiele malware voor de consument en ISP’s creëert.”
** F-Secure Mobile Threat Report July-september 2013, http://www.f-secure.com/en/web/labs_global/whitepapers/reports 
 
* De F-Secure Digital Lifestyle Survey 2013 bevat web interviews van 6.000 breedband gebruikers van 20-60 jaar afkomstig van vijftien verschillende landen: Duitsland, Italië, Frankrijk, Nederland, België, Zweden, Finland, Polen, de VS, Brazilië, Chili, Colombia, Australië en Maleisië. Dit onderzoek is afgerond door GfK, april 2013.
F-Secure – Omdat sommige zaken onvervangbaar zijn
Terwijl u zich concentreert op wat voor u belangrijk is, zorgen wij ervoor dat u beschermd en veilig online bent, of u nu een computer, smartphone of tablet gebruikt. Wij zorgen ook voor uw back-ups en stellen u in staat om uw belangrijke bestanden te delen. Onze diensten zijn beschikbaar bij meer dan 200 operators wereldwijd en worden door miljoenen consumenten en bedrijven gebruikt. F-Secure is opgericht in 1988 en is genoteerd aan de NASDAQ OMX Helsinki Ltd. Voor meer informatie: www.f-secure.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht