Industry Wire

Geplaatst door Avit

Gamification van cybereducatie: Avit en Hackshield brengen leerzame ervaring naar basisscholen

Vianen, 13 juni 2024 – Avit, netwerkintegrator en managed security services provider, bundelt de krachten met HackShield, een innovatieve educatieve game. Het doel? Een cyberveiligere wereld creëren, beginnend bij de jongste generaties. Deze driejarige samenwerking is gericht op het actief betrekken van basisschoolkinderen, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, in cybereducatie via het ‘cyberteacher of the day’-programma, waarbij gastlessen worden gegeven door Avit-medewerkers.

Nieuwe generatie ‘cyberagents’
Het ‘cyberteacher of the day’-programma omvat interactieve gastlessen op basisscholen, waarbij Avit-medewerkers aan de hand van het HackShield-spel kinderen kennis laten maken met de mogelijkheden en risico’s van de digitale wereld. Het spel is ontworpen om participatie van kinderen te stimuleren en behandelt verschillende thema’s die relevant zijn voor hun online veiligheid.

Een essentieel onderdeel van de samenwerking is het doel om kinderen op te leiden tot ‘cyberagents’, die niet alleen hun eigen online veiligheid begrijpen, maar zo ook hun kennis delen met familie en vrienden. Dit wordt bereikt door het HackShield-spel, dat wereldwijd beschikbaar is en al meer dan 193.000 junior cyberagents heeft opgeleid in Nederland.

“HackShield is een fantastisch initiatief dat perfect aansluit bij onze visie om een veiligere digitale omgeving te creëren voor iedereen,” aldus Mark Govaerts, sponsor van het Positive Social Impact (PSI) programma bij Avit. “Door samen te werken met HackShield en via het ‘cyberteacher of the day’-programma, kunnen we actief bijdragen aan de cybereducatie van kinderen en zo een positieve impact maken op de samenleving.”

“Het is onze missie om kinderen de vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben om veilig en verantwoordelijk online te zijn,” zegt Emily Jacometti, co-founder van HackShield. “Samen met Avit en andere partners kunnen we deze missie verder uitdragen en een impact maken op de digitale veiligheid van de volgende generaties.”

Cisco Partnering for Purpose en de samenwerking met HackShield
Als Cisco Gold partner is Avit onderdeel van het Partnering for Purpose programma. Met dit programma wil Cisco samen met haar partners bijdragen aan een betere wereld. Het doel is om samen zoveel mogelijk impact te maken en te werken aan een cyberveiligere toekomst voor iedereen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Avit
Als Managed Service Provider (MSP) en cybersecurityspecialist helpt Avitorganisaties waarde toe te voegen door vernieuwing. Avit is gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfskritische IT-netwerken. Met expertise in Enterprise Networking, Hybrid Work, Cybersecurity en Hybrid Cloud, biedt Avit uitgebreide diensten die bedrijven in staat stellen volledig beheerde, veilige en toekomstbestendige netwerken te omarmen. Met een personeelsbestand van meer dan 225 ervaren professionals opereert Avitvanuit kantoren in Nederland, België, Portugal, New Jersey en Manilla. Ontdek hoe Avit de IT-infrastructuur van uw organisatie naar nieuwe hoogten kan tillen: www.avitgroup.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht