Industry Wire

Geplaatst door Benergy BV

De Gaslicht.com Awards 2019 gaan naar Greenchoice, Pure Energie en Powerpeers

Greenchoice is door overstappers en Gaslicht.com opnieuw uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland. Het Rotterdamse energiebedrijf ontvangt voor het achtste jaar op rij de Gaslicht.com Award als de nummer één op het gebied van prijs/kwaliteitverhouding.

PURE ENERGIE EN POWERPEERS TWEEDE EN DERDE PLEK
Greenchoice scoorde in 2019 een gemiddelde van 8,6 (vorig jaar 8,7). De energieleverancier wordt vooral gewaardeerd om de scherpe, transparante tarieven, de kwaliteit en bereikbaarheid van de klantenservice én duurzaamheid. Het verschil tussen Pure Energie en Powerpeers was erg klein: zij verdienden respectievelijk een 8,4 en 7,9. Daarmee eindigt Pure Energie op de tweede en Powerpeers op de derde plaats. Deze twee leveranciers hebben stuivertje gewisseld in vergelijking met vorig jaar.

DUURZAAMHEID STEEDS BELANGRIJKER
Ben Woldring, directeur van Gaslicht.com en Energiewereld.nl: “Het is bijzonder dat het Greenchoice voor het achtste jaar op rij is gelukt om als winnaar uit de bus te komen. En dat Pure Energie en Powerpeers opnieuw in de top 3 staan. Hieraan zien we dat consumenten duurzaamheid steeds zwaarder laten meewegen. Bij het overstappen kiezen huishoudens steeds vaker voor groene energie. In 2019 ging het in ruim 83 procent van de gevallen om een contract met groene stroom. Hiervan koos bijna 24 procent voor groene stroom uit Nederland.”

Dit betekent dat steeds minder huishoudens kiezen voor grijze energie. Het aandeel grijze energie is in de afgelopen twee jaar met 42 procent afgenomen: van 28,5 procent in 2017, naar 16,8 procent in 2019.

OVERSTAPPROCES
Opnieuw kregen alle energieleveranciers het hoogste aantal punten voor het overstapproces. Wisselen van energiecontract verloopt in de regel dus moeiteloos. Dat is een mooi signaal naar degenen die nog twijfelen over een overstap. Woldring: “We zien dat steeds minder mensen huiverig zijn om over te stappen. Wie één keer over de drempel is, ervaart hoe simpel het is en gaat jaarlijks opnieuw vergelijken. Zowel het stappenplan op onze website als de deskundigheid van medewerkers aan de telefoon en via de app wordt bijzonder gewaardeerd, blijkt uit talloze recensies van overstappers.”

BEOORDELING HELPT CONSUMENTEN BIJ OVERSTAP
De rapportcijfers van de energieleveranciers zijn inzichtelijk via Gaslicht.com en worden elke maand bijgewerkt. Consumenten kunnen hierdoor niet alleen vergelijken op basis van prijs, maar ook aspecten als kwaliteit, service en duurzaamheid meenemen in hun afweging.

OVER HET ONDERZOEK
De Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van geverifieerde reviews van overstappers via de energievergelijker en via het jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks wordt een cijfer gegeven voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice en contractvoorwaarden. En last but not least wordt gekeken naar het aspect duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht