Industry Wire

Geplaatst door Gdata

GDATA ontdekt Oekraïens cybercrimenetwerk

G DATA, de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, kondigt vandaag aan dat het een Oekraïens cybercrimenetwerk heeft ontdekt. De onderzoekers van G DATA SecurityLab ontdekten het netwerk tijdens het analyseren van GandCrab Ransomware.

Hoewel de cybercriminelen gebruik maakten van een serie valse IP-adressen communiceerde het installatieprogramma, waarmee de malware werd geïnstalleerd, constant met hetzelfde IP adres uit de Oekraïne. Hierdoor kon het cybercrimenetwerk worden geïdentificeerd. Bovendien werden er tal van andere illegale activiteiten gehost onder dit IP adres waaronder cryptojacking services, phishingsites en frauduleuze datingportals.

De analyse toont aan dat cybercriminelen zich niet alleen richten op één enkele aanval, maar een portfolio van verschillende aanvalstactieken samenstellen. Dankzij Next Generation technologieën kunnen gebruikers tegen dergelijke bedreigingen worden beschermd.

Meer informatie over het Oekraïense cybercrimenetwerk kunt u vinden op het G DATA blog: https://www.gdatasoftware.com/blog/2018/10/31187-ukranian-cybercrime-hotspot-ransomware

###

Over G DATA Software AG

G DATA Software AG is een security-specialist van Duitse origine. G DATA ontwikkelde haar eerste antivirus-programma al in 1987 en was daarmee een pionier in Europa. Kwaliteit is een prioriteit voor de onderneming. Als resultaat hiervan heeft G DATA in de afgelopen vijf jaar meer testoverwinningen in Europa behaald dan welke andere aanbieder ook. Tot de overwinningen behoort de titel ‘Beste Pakket’, die zowel de Nederlandse Consumentenbond als het Belgische Test Aankoop al drie jaar op rij aan G DATA Internet Security hebben toegekend.

G DATA is opgericht in 1985 en vierde in 2015 dan ook haar 30-jarig bestaan. De onderneming biedt oplossingen voor consumenten en voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen, die wereldwijd in meer dan 60 landen beschikbaar zijn. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bochum (Duitsland). Meer informatie is te vinden op www.gdata.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht