Industry Wire

Gelderland presenteert zich tijdens Holland Business Promotion

Provincie Gelderland stond op 13 juni 2014 centraal op de Holland Business Promotion, het Nederlands-Duits netwerkevent van het Consulaat-Generaal in Düsseldorf. Daar liet Gelderland zien wat zij te bieden heeft en welke kansen er liggen voor met name Duitse ondernemers.

Omdat ’s avonds ook de wedstrijd Nederland-Spanje op het programma van de Holland Business Promotion (zie Links) stond, werden de aanwezigen door gedeputeerde Conny Bieze uitgenodigd om gezamenlijk een wedstrijdfluitje in elkaar te zetten. De onderdelen daarvoor kwamen uit een 3D-printer, een prachtig voorbeeld van technische innovatie waar ook de Gelderse Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV zich sterk voor maakt.

’s Middags vonden drie workshops plaats onder de titel ‘Grenzeloos ondernemen’. Daar werd gesproken over de kansen voor versterking van de Duits-Nederlandse samenwerking. Aan de orde kwamen de sectoren transport, innovatie en de creatieve sector.

Bureau PANTEIA presenteerde een studie naar de Transeuropese Transportcorridor die zij in opdracht van de Europese Commissie uitvoert. De workshop innovatie richtte zich vooral op de sectoren agrofood en logistiek, waarvoor het Agrologistics Support Center een belangrijk platform is. Het Coehoorn project werd gepresenteerd als voorbeeld van creatief ondernemen als stimulans voor de lokale economie.

Concrete afspraken

De workshops leidden tot enkele concrete afspraken: een op te zetten werkgroep ter versterking van de samenwerking op de Rhine Alpine Corridor (transport) en het openen van ‘Das Lokett’ (zie Links), een samenwerkingsinitiatief in de creatieve sector.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht