Industry Wire

Geplaatst door Genk Green Logistics

Genk Green Logistics trekt tweede huurder aan op voormalige Ford-site

Genk Green Logistics (institutionele gereglementeerde vastgoedvennootschap – IGVV) is trots om aan te kondigen dat een tweede huurder is aangetrokken in Genk. Met P&O Ferrymasters is een huurovereenkomst gesloten voor een nog te bouwen unit van ruim 10.000 m² op de site van Genk Green Logistics.
De bouw van dit warehouse zal door MG Real Estate gerealiseerd worden, die als partner van Intervest en Group Machiels instaat voor de realisatie van het logistiek en semi-industrieel complex van in totaal ongeveer 250.000 m². P&O Ferrymasters, zelf aanbieder van multimodale logistieke oplossingen, zal reeds eind 2021 zijn intrek nemen in het Galaxy blok, het grootste van de drie blokken die op het terrein gerealiseerd worden.

“Dit nieuwe magazijn in Genk zal onze klanten de capaciteit en extra operationele flexibiliteit bieden die nodig zijn om de veerkracht van cruciale, tijdgevoelige supply chains te versterken. Het magazijn is ontworpen om aan de eisen van onze klanten te voldoen. Het is een belangrijk onderdeel van onze havengerichte fulfilmentstrategie en ons groeiende pan-Europese intermodale netwerk. Samen met onze moedermaatschappij, DP World, investeren we in opslagfaciliteiten en maken we betrouwbare en efficiënte supply chains over de weg, per spoor en over zee mogelijk.”
Mark Mulder, Contract Logistics Director bij P&O Ferrymasters

Genk Green Logistics is bijzonder tevreden om zo spoedig na het eerste commerciële succes opnieuw een internationale speler te mogen verwelkomen op de site in Genk, waar duurzaamheid en multimodaliteit hand in hand gaan.

“Genk Green Logistics is voor Intervest een match made in heaven: op een unieke logistieke locatie samen met onze partners duurzaam waarde creëren voor klanten, die op hun beurt zullen bijdragen aan het economisch weefsel van de Genkse regio.”
Gunther Gielen, ceo Intervest Offices & Warehouses

De commercialisering draait op volle toeren en begint duidelijk vruchten af te werpen. Afgelopen maand zijn de eerste twee units, goed voor circa 25.000 m² aan duurzame state-of-the-art logistieke ruimte verhuurd aan de logistieke dienstverlener Eddie Stobart Logistics Europe. Met deze tweede overeenkomst is bijna 15% van de totaal beschikbare ruimte verhuurd. Dit is dan ook een belangrijke stap voorwaarts in de duurzame reconversie van Genk Green Logistics en de voormalige Ford-site in zijn geheel.”
Louis Machiels, voorzitter raad van bestuur Group Machiels

ABOUT THE COMPANY
Genk Green Logistics nv werd in 2018 opgericht met als aandeelhouders Intervest Offices & Warehouses en Group Machiels. In 2018 werd door de
FSMA aan Genk Green Logistics een vergunning verleend als institutionele gereglementeerde vastgoedvennootschap (IGVV) naar Belgisch recht. Via de
IGVV Genk Green Logistics wensen Intervest en Group Machiels zone B van de voormalige Ford-site in Genk te herontwikkelen tot een state-of-the-art
logistiek complex, dat na volledige ontwikkeling over meerdere jaren, ruim 250.000 m² zal omvatten. Genk Green Logistics beschikt over een brownfield
convenant van Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht