Industry Wire

Geplaatst door AMS-MBW

: Gert-Jan Munk vertrekt bij UM

Creative director Gert-Jan Munk vertrekt per 1 juli bij UM. Als gevolg van een herstructurering en door de impact van COVID-19 is er besloten om de conceptuele, creatieve activiteiten binnen UM op een andere manier te organiseren. Creatieve mediaoplossingen zoals media partnerships, (branded)content -en influencer trajecten blijven een geïntegreerd onderdeel van de UM-propositie Better Science, Better Art & Better Outcomes.

Hierdoor verandert de rol van creative director en vertrekt Munk.

Munk is creative director bij UM sinds juni 2017 toen hij na 10 jaar freelancen besloot om weer een vaste positie aan te nemen.

Munk: ‘We hebben de afgelopen drie jaar bijzondere dingen gedaan op het snijvlak van media en creatie. Het huwelijk tussen media en creatie is onstuimig dus het was zonder uitzondering spannend en nooit hetzelfde. We hebben sterk werk gemaakt voor onder andere Coca-Cola, Nestlé en Vattenfall. Hier bleek 1 plus 1 ineens 3. Na de herstructurering zie ik daar geen ruimte voor, dus dan is het goed iets anders te gaan doen’.

Managing partner Yvonne Prins: ‘Gert-Jan heeft in drie jaar tijd creatie een duidelijke plek gegeven binnen UM die van grote waarde is. Daar borduren we op voort. De herstructurering brengt focus en gaat ons slagvaardiger maken, zodat we onze klanten nog beter, sneller en efficiënter kunnen helpen met creatieve media -en content oplossingen.’

Gert-Jan Munk gaat weer aan de slag als freelancer, onder meer voor Apple en Beats en heeft plannen om ‘iets’ te gaan doen met zeewier. ‘In de tijd dat ik bij FairFood werkte was ik al bezig met het voedselvraagstuk in de wereld en zeewier kan een mooie oplossing zijn voor onze zoektocht naar alternatieve voedselbronnen. Ik heb altijd side projects gedaan en dit is er één van. Vooralsnog is zeewier als hoofdingrediënt an sich nog niet echt te nassen. Maar daar wordt aan gewerkt.’

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht