Industry Wire

Geplaatst door Getac

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

De S510 in het kort:

  • De S510 is de eerste AI-ready robuuste laptop ooit ontworpen1. De laptop is gemaakt voor de publieke sector, openbare veiligheid, productiebedrijven en de auto-industrie
  • De combinatie van krachtige prestaties en robuuste betrouwbaarheid maakt het mogelijk om AI-gebaseerde toepassingen veilig te gebruiken
  • Conform het duurzame ontwerpbeleid van Getac, is het chassis van de S510 deels gemaakt van post-consumer gerecycled (PCR) materiaal

Amsterdam, 28 mei 2024 – Vandaag kondigt Getac de lancering aan van zijn nieuwe ‘AI-ready’ robuuste S510 laptop. Hiermee kunnen de publieke sector, openbare veiligheid, productiebedrijven en de auto-industrie dagelijks AI gaan gebruiken.

Een AI-ready robuuste laptop ontworpen om interne productiviteit te verhogen

Met de S510 profiteren medewerkers in het veld direct van het gebruik van AI-gebaseerde toepassingen. De Intel® Core™ Ultra 5/7 samen met de Intel® AI Boost en Intel® Graphics biedt gebruikers naast krachtige prestaties ook een speciale Microsoft Copilot-toets, voor een snelle toegang tot AI-functionaliteiten.

De S510 combineert deze innovatieve functies met MIL-STD-810H en IP53 certificeringen, evenals een val- en trilbestendigheid tot 0,9 meter. Verder heeft deze nieuwe robuuste laptop een 15,6-inch scherm. Met een helderheid van 1000 nits en Getac-technologie voor optimale leesbaarheid (zelfs in fel zonlicht) is het scherm aanpasbaar aan verschillende lichtomgevingen. Bovendien biedt het apparaat geavanceerde connectiviteitsopties, waaronder standaard WiFi 6E en Bluetooth 5.3, met als optie 4G-LTE en 5G Sub-6 connectiviteit, voor een onafgebroken verbinding, ook in het veld.

Ondanks het grote beeldscherm en de robuuste kenmerken weegt de S510 slechts 2,35 kg, gemakkelijk om mee te nemen, met een hot-swappable batterij die een volledige werkdienst ondersteunt. Het duurzame ontwerp weerspiegelt Getac’s milieubeleid, waarbij een aanzienlijk deel van het chassis gemaakt is van post-consumer gerecycled (PCR) materiaal.

De S510 kan naar de specifieke behoeften van gebruikers worden geconfigureerd, met opties zoals Thunderbolt 4-poorten voor snellere gegevensoverdracht, tot 64 GB DDR5 (standaard 8 GB) en tot 2 TB  PCIe NVMe SSD-opslag (standaard 256 GB). Andere opties zijn onder meer een laser barcode scanner, een Dvd-speler, een tweede opslaggeheugen en/of een NVIDIA GPU.

Een basis voor de ontwikkeling van toekomstige AI-gebaseerde toepassingen

De kracht en robuustheid van de S510 maken het een ideaal hardware platform voor een breed scala aan AI-gebaseerde toepassingen. Dankzij de kenmerken van de laptop kan binnen de veiligheidssector tijdens ondervragingen en getuigenverklaringen omgevingsgeluid worden geminimaliseerd, wat de helderheid van opnames verbetert. Autogarages kunnen met real-time algoritmes analyseprocessen versnellen. Productiebedrijven kunnen verder digitaliseren door hun productielijnen uit te rusten met slimme en autonome opties om hun aanvoerketen te verbeteren. De publieke sector kan AI-gebaseerde toepassingen gebruiken om op het terrein direct gegevens te analyseren en kritieke infrastructuurproblemen te identificeren voordat deze leiden tot kostbare en onvoorziene uitvaltijden.

ʺAI-pc’s staan voor een nieuwe generatie computers uitgerust met AI-versnellingscapaciteiten, verdeeld over de centrale verwerkingseenheid (CPU), de grafische verwerkingseenheid (GPU) en de neurale verwerkingseenheid (NPU). De pc’s uitgerust met Intel Core Ultra, die energiezuinige AI-versnelling en lokale inferentiemogelijkheden bieden, zijn toonaangevend op dit gebied. Het is positief dat de nieuwe Getac S510 dit toevoegt aan een robuust apparaat, waarmee het zich aansluit bij het huidige marktaanbod van AI-pc’s aangedreven door Intel Core Ultraʺ, zegt Grace Wang, vice-president Sales en Marketing en algemeen directrice van Intel Taiwan.

ʺWe beginnen nog maar nét te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met AI-gebaseerde toepassingen en welke voordelen ze kunnen bieden aan bedrijven in verschillende sectorenʺ, zegt James Hwang, CEO van Getac Technology Corporation. ʺDe nieuwe S510 combineert schaalbare prestaties met betere betrouwbaarheid, in een compact en lichtgewicht product, zodat gebruikers vol vertrouwen profiteren van de nieuwste AI-innovaties.ʺ

De nieuwe S510 is nu beschikbaar. Ga voor meer informatie naar de website van Getac: www.getac.com.

1 Status bijgewerkt op 28 mei 2024; volgens onze informatie is dit product de eerste robuuste laptop uitgerust met de nieuwste Intel Core Ultra processor en de Microsoft Copilot-toets.

Over Getac

Getac Technology Corporation is wereldwijd een toonaangevende leverancier van robuuste mobiele technologie en intelligente video-oplossingen, waaronder laptops, tablets, software, draagbare camera’s en videosystemen voor in de auto. Getac’s oplossingen en diensten zijn ontworpen om uitzonderlijke ervaringen mogelijk te maken voor medewerkers in uitdagende omgevingen. Op dit moment bedient Getac klanten in meer dan 100 landen op het gebied van defensie, openbare veiligheid, ambulance, brandweer & hulpdiensten, nutsbedrijven, automobielindustrie, winning van natuurlijke hulpbronnen, productie, tot transport en logistiek.

 

Ga voor meer informatie naar: https://www.getac.com/en. Neem deel aan Getac industrie blog of volg het bedrijf op LinkedIn en YouTube.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht