Industry Wire

Geplaatst door GoodHabitz

GoodHabitz neemt Helpr over

Eindhoven, 8 maart 2022 – GoodHabitz, Europa’s snelst groeiende online leerplatform, neemt Helpr over, een softwareoplossing voor conversational learning. Helpr maakt leren interactief, adaptief en activerend door middel van AI-gedreven educatieve chatbots. Het van oorsprong Nederlandse GoodHabitz neemt niet alleen de software over, maar neemt ook de medewerkers van Helpr in dienst.

Door de overname van Helpr kan GoodHabitz deze technologie toevoegen aan het online leerplatform voor de ontwikkeling van nieuwe, activerende leerformats en een meer gepersonaliseerde leerervaring. Deze twee factoren zorgen uiteindelijk voor een verhoogde return on investment in online leren voor bedrijven.

Het SaaS-bedrijf Helpr werd in 2016 opgericht en levert ‘conversational learning’. De AI-gestuurde chatbots van Helpr gebruiken geautomatiseerde dialogen om de leerbetrokkenheid van de student te vergroten. Deze dialogen worden gebruikt om studenten te inspireren, triggeren, motiveren en te verrassen tijdens hun leerproces. De software van Helpr heeft een grote variatie aan functionaliteiten wanneer deze geïntegreerd wordt in de online leeromgeving van GoodHabitz.

Een nog persoonlijkere online leerervaring
Met de AI-gedreven educatieve software van Helpr streeft GoodHabitz ernaar om de online leerervaring nog persoonlijker te maken. Joost Moerdijk, Director of Product bij GoodHabitz, vertelt: “Het stellen van een vraag maakt studenten meer betrokken bij onze trainingen. Deze betrokkenheid leidt tot een betere leerervaring doordat het de interactiviteit bevordert. Daarom is deze nieuwe oplossing volledig in lijn met onze missie om iedereen enthousiast te maken voor leren. Ook houdt het studenten gemotiveerd tot de laatste seconde van hun GoodHabitz training.”

GoodHabitz neemt niet alleen de software van Helpt over, maar neemt ook de medewerkers van het bedrijf in dienst. Zo wordt Helpr mede-oprichter Jaap Koelewijn Conversational Learning Product Manager bij GoodHabitz. Hij vertelt: “Het is geweldig om onderdeel te worden van GoodHabitz. Ik ben ervan overtuigd dat we samen echt een verschil kunnen maken voor de meer dan 2 miljoen studenten in heel Europa. AI-gedreven onderwijstechnologie is een belangrijke onderscheidende factor in de online leermarkt.” Koelewijn vervolgt: “Toen ik het bedrijf startte, was het onze missie om 1 miljard gesprekken te realiseren. Nu we integreren met GoodHabitz, komt het doel van deze missie meteen een stuk dichterbij.”

Nieuwe AI-gedreven leervormen
De eerste belangrijke mijlpaal voor GoodHabitz wordt een nieuwe leervorm genaamd ‘Mastertrack’. Deze leervorm maakt gebruik van chatbottechnologie en is gebaseerd op het concept van digital conversational learning. Bij de Mastertrack staat interactiviteit dan ook centraal. De student gaat tijdens het volgen van een online videoles een gesprek aan met een chatbot om zo samen de belangrijkste inzichten te bespreken. Ook stelt de chatbot vragen over de geleerde informatie tijdens deze les. Op deze manier krijgt de les een extra dimensie en worden GoodHabitz studenten bijgestaan door een AI-gedreven ‘robotdocent’ tijdens het leren. Deze nieuwe leervorm wordt nummer 26 in de ruime collectie met beschikbare leerstijlen in de online leeroplossing van GoodHabitz.

Links op de foto: Joost Moerdijk (Director of Product bij GoodHabitz). Rechts op de foto: Jaap Koelewijn (Conversation Learning Product Manager bij GoodHabitz, medeoprichter Helpr)

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht