Industry Wire

Geplaatst door QMusic

Google Assistent bij Qmusic: eerste digitale sidekick ooit

Qmusic is de eerste radiozender die de zojuist gelanceerde Google Assistent live op radio als digitale sidekick gebruikt. Daarnaast kan iedereen die gebruik maakt van de Google Assistent dingen vragen aan Qmusic. In de ochtendshow sprak dj Joost Swinkels uitvoerig met de Google Assistent. De functionaliteiten zijn ontwikkeld in samenwerking met digital agency Mirabeau.

Robert Bernink, Algemeen Directeur Qmusic, laat weten: “Innovatie, audio en behoeften van de luisteraars: allemaal redenen waarom Qmusic geïntegreerd is in de Google Assistent. Spraakgestuurde toepassingen nemen een steeds belangrijkere plek in in het dagelijks leven. Qmusic blijft zich ontwikkelen en weet hoe belangrijk het is om te zorgen dat je daar bent waar luisteraars en fans behoefte aan je hebben. Audio is bovendien onze specialiteit en de Google Assistent is volledig audio gedreven.” De Google Assistent wordt de komende tijd uitgerold voor Nederlandse gebruikers.

In de ochtendshow maakte dj Joost Swinkels vanochtend gebruik van de Google Assistent als digitale sidekick. Zo stelde hij de Google Assistent vragen over artiesten, zijn agenda en het nieuws van de dag. Ook vertelde Joost over de functionaliteiten die luisteraars kunnen gebruiken op hun smartphone en later de smart speaker Google Home. Zo kan iedereen vragen Qmusic aan te zetten en welk nummer er op dat moment gedraaid wordt. Ook kan de Google Assistent vertellen welke dj te horen is en welke acties er op de zender lopen. Deze functionaliteiten zijn ontwikkeld in samenwerking met digital agency Mirabeau.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht