Industry Wire

Geplaatst door Google

Google start inschrijvingsperiode voor Community Grants 2023 Noord-Holland

Agriport, 27 maart – Lokale non-profitorganisaties uit de omgeving van Agriport kunnen binnenkort deelnemen aan de nieuwe ronde van de Google Community Grants. Google wil hiermee de gemeenschap steunen waar zij onderdeel van is en waar haar medewerkers wonen. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend vanaf 27 maart. Voor geïnteresseerde organisaties vinden er op 29 maart en 4 en 5 april aanstaande informatiesessies plaats.

Het Datacenter Community Grants-programma ondersteunt organisaties, projecten en initiatieven die  een directe invloed hebben op de gemeenschap rond een datacenter van Google. De Community Grants worden door Google verstrekt in Noord-Holland voor lokale projecten van non-profitorganisaties en bepaalde openbare organisaties, zonder winstoogmerk.

Inmiddels meer dan 40 projecten gesteund met Grants
Google heeft in Nederland twee datacentra: in de Eemshaven in Groningen en op Agriport. Sinds haar komst in Nederland heeft Google 49 NGO’s in Groningen en Noord-Holland financieel ondersteund met Community Grants, voor een totaalbedrag van ruim EUR 1,19 miljoen. De activiteiten van deze projecten variëren van het ontwikkelen van educatieve spellen tot leren over bijenteelt en het inspireren van kinderen op het vlak van wetenschap en technologie.

In 2023 organiseert Google voor de achtste keer een Community Grants programma. Dit jaar financiert Google projecten die zich richten op onderwijs, algemeen economisch belang, overbruggen van de digitale kloof, duurzaamheid, gezondheid en wetenschap, en kunst en cultuur.

Meer uitleg over de categorieën en welke activiteiten hieronder vallen is te vinden op de Community Grants website.

Informatiebijeenkomsten
Google organiseert openbare informatiebijeenkomsten om meer informatie te geven over de grants en om vragen te beantwoorden. Deze bijeenkomsten vinden online plaats.

Graag nodigen ze geïnteresseerde organisaties uit voor een van de volgende virtuele informatiebijeenkomsten:

  • Online: Dinsdag 4 april, 15:00-16:00 uur en woensdag 5 april, 20:00-21:00 uur

Aanmelden voor een van de informatieavonden kan via middenmeer@google.com onder vermelding van uw naam, de naam van uw organisatie en de datum waarop u deel wilt nemen. Geïnteresseerde organisaties kunnen op de website van de Datacenter Community Grants meer informatie vinden. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend via de website van circa 27 maart tot en met 28 april 2023.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht